• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin iftar yemeği lojistik sektörünü buluşturdu

Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin iftar yemeği lojistik sektörünü buluşturdu
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) geleneksel iftar yemeği, Pazartesi akşamı, PORTAXE Restaurant İstanbul’da gerçekleştirildi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) geleneksel iftar yemeği, 19 Haziran 2017 Pazartesi akşamı, PORTAXE Restaurant İstanbul’da gerçekleştirildi.Kamu ve sektörden yaklaşık bin kişinin buluştuğu iftar yemeğinde aynı zamanda “Yılın Sürücüsü” ve Onur Nişanları sahiplerini buldu.

Lojistiğin Türkiye'deki önemini vurgulayan UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, 'Artık önümüzde 2 sene seçim yok. Önümüzde özellikle kamu ve sivil toplum örgütlerinin yan yana gelerek ertelenen projelerini hayata geçirme konusunda ciddi fırsatlar vardır. Bugün öncelikle taşıma mevzuatımızdaki değişiklik son aşamaya gelmiştir.' dedi.

'En fazla döviz getiren sektör taşımacılık' 

Nuhoğlu, geçen sene Türkiye'nin 500 hizmet ihracatında 220 üyeyle en fazla hizmet ihracat eden sektör olduklarının altını çizdi. 220 firmanın toplam ihracattaki 14,5 milyar dolarlık hizmet ihracatıyla, 60 milyar dolarlık toplam hizmet ihracatıyla ikinci sırada yer aldıklarını belirtti. Nuhoğlu 'Turizm sektöründen sonra Türkiye'ye hizmet ihracatında en fazla döviz getiren sektör taşımacılıktır. Türkiye'ye net gelir getiriyoruz, hem mal ihracatını karşılayıp hemde hizmet ihraç eden bir sektörüz.' şeklinde konuştu.

Çetin Nuhoğlu, 'Türkiye'nin mal ihracatında ve ithalat için para ödememek gibi bir görevi üstleniyoruz. Ekonomi Bakanlığı teşviklerinde her dönem sıramız artıyor. Eximbank kredilerinden faydalanabiliyoruz. Sivil toplum örgütleri ile geliştirebileceğimiz iş birlikleri bizim önümüzü açacaktır.' dedi

'Avusturya'yı mahkemeye verdik'

Haksızlığa uğradıklarını söyleyen Nuhoğlu, kendi ülkelerindeki üyelere ne imkan sağlanıyorsa Türkiye'ye de sağlanmasını istedi. 43 yıl Türkiye'nin geleceği için çok önemli şeyler yaptıklarını belirten Nuhoğlu, Avusturya'yı mahkemeye verdiklerini iletti. 

'Rekabette açık söyleyeyim her şartlar altında herkesle her olumsuzluğunda varız ama kayırmacılıkla korumacılıkla baş edemeyiz. Mücadelemiz sonuna kadar sürecek.'

Ülkenin refahını taşıdıklarını belirten Nuhoğlu, yurt dışından getirilen mallarla Türkiye'nin rekabetçiliğinin önünü açtıklarını söyledi.

670galeri-003.jpg

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim