• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Ulusoy: Anadolu'ya yayılmanın zamanı geldi

Ulusoy: Anadolu'ya yayılmanın zamanı geldi
Türkiye Seyahat Acenteleri BirliğiBaşkanı Başaran Ulusoy, turizmciler olarak Anadolu'ya yayılmalarının, Anadolu insanına iş ve aş vermenin zamanının geldiğini' söyledi.

Ulusoy: Anadolu'ya yayılmanın zamanı geldi

Türkiye Seyahat Acenteleri BirliğiBaşkanı Başaran Ulusoy, turizmciler olarak Anadolu'ya yayılmalarının, Anadolu insanına iş ve aş vermenin zamanının geldiğini' söyledi.

Ulusoy başkanlığındaki 25 kişilik heyet, Manisa'nın Kula ilçesinde, yörenin turizm değerlerine ilişkin incelemelerde bulundu.

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın'ı makamında ziyaret eden Ulusoy, daha sonra Kula Kaymakam Vekili Selendi Kaymakamı Hasan Günaydın başkanlığında, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Uşak Halılarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Esma Kıvrak ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla toplantı yaptı.

TÜRSAB heyeti, toplantının ardından Kula Belediyesi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Manisa İl Müdürlüğü ve Uşak Halılarını Koruma ve Yaşatma Derneği işbirliği ile düzenlenen 3. Etap Halıcık Kursunun açılış törenine katıldı.

Kurs açılışının ardından atölyeleri gezen Ulusoy, tezgahların başına geçerek, bir süre kursiyerlerle birlikte halı dokudu.

Kula Belediye Başkanı Aşkın, günün anısına TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'a geleneksel Kula Halısı hediye etti.

Kula Bağları ve Anemon Butik Oteli işletmesini de ziyaret ederek, Anemon Otelleri Onursal Başkanı İsmail Akçura'dan işletme hakkında bilgi alan Ulusoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin zenginliklerinin iyi bilinmesi gerektiğini, Kula ziyaretinde bu konuda kendilerinin de eksiklikleri olduğunu gördüklerini ifade etti.

Ulusoy, şunları kaydetti:

''Kula'da evvela halısı dedik, kumaşı dedik, yolda leblebisini, bademini, cevizini öğrendik. Şimdi de İsmail Akçura'nın üzüm ve oteli var diye biliyorum. Kula'da ben bağ olduğunu bilmiyordum. Evvela biz Türkiye'yi bilmiyoruz. Ben ayıbımı temizlemeye geldim. Türkiye 81 vilayeti 3 bine yakın kasabası olan 40 bin tane köyü olan bir ülke, kolay değil.

Kula, nadir bir yer, marka bir yer. Markanın üzerindeki tozu nasıl alırız, nasıl katkı sağlarız, bunu görmeye geldim. Ben buraya emek verenlere, köylümüze, iş verenlere, Kula'nın tanıtımını yapanlara şükranlarımı sunuyorum. Gelmekle çok iyi etmişim.''

Ulusoy, Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu, turizmde 30 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedeflediğini, ancak turizmde daha fazla büyüme için Anadolu'nun değerlerinin ortaya çıkarılması gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

''İstanbul'da otellerimiz dolu, artık Anadolu'ya yayılmanın, Anadolu insanına iş ve aş vermenin, gelenekleri yaşatmanın, el sanatlarını yaşatmanın ve en önemlisi 'no kimya' dediğimiz tarım ürünlerimizle sahaya çıkma zamanı geldi diyorum.

Emir alan Türkiye değil, karar veren bir Türkiye var. Burada İsmail Akçura, Anadolu'ya kan vermeye çalıştı. Yanlış anlaşılmasın diye söylüyorum. Bana göre Anadolu Şövalyesi mi Anadolu Kahramanı mı, ikisi de yakışıyor. Ama yurt dışında kendisini Anadolu Şövalyesi olarak tanıtacağım.''

Ulusoy, Kula gezisi kapsamında işadamı İsmail Akçura'ya ait helikopterle Kula'nın tarihi yerleşim yerlerini ve tarım arazilerini havadan inceledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim