• BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu'na uluslararası ödül

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu'na uluslararası ödül
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen, Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metrosu, dünyanın önemli mimarlık yarışmalarından olan AEC Excellence Awards’da "Altyapı Tasarımı" dalında birincilik ödülünü kazandı.

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu, dünyanın en prestijli sektörel yarışmalarından biri olarak bilinen AEC Excellence Awards’da, Altyapı Tasarım (Infrastructure) dalı, Büyük Proje (Large Project) klasmanında birincilik unvanını kazandı.

Bu yıl 8'incisi düzenlenen yarışmaya 40 ülkeden 230 proje katıldı. İBB tarafından hayata geçirilen Ümraniye- Göztepe Metrosu, yenilikçi ve teknolojik altyapısı ile, Amerika Birleşik Devletleri'nden “LaGuardia Airport Terminal B Replacement- Skanska Walsh Joint Venture” ile Hollanda'dan katılan “Afsluitdijk - Largest Dike of the Netherlands-Levvel - BAM, Van Oord, Rebel" projelerini geride bırakarak birinci oldu.

Türkiye’nin teknoloji ve inşaat alanlarındaki yenilikçi anlayışını tüm dünya ile paylaşmaimkanı sunacak AEC Excellence Awards yarışmasında ülkemiz, ilk kez birincilik elde etmiş oldu. Yarışmanın ödül töreni 19 Kasım Salı günü Las Vegas Autodesk University’de gerçekleşecek.

ÜMRANİYE - ATAŞEHİR - GÖZTEPE METRO HATTI

Ümraniye - Ataşehir - Göztepe Metro Hattı 13 km ve 11 istasyondan oluşacak. Anadolu Yakası'nın ulaşım sorunlarına önemli ölçüde çözüm getirmesi planlanan hatla, Ümraniye-Göztepe arası yolculuk süresi 20 dakika sürecek. Hat, günde 350 bin kişiye hizmet verebilecek.

Tam Otomatik Sürücüsüz Metro olarak çalışacak Ümraniye - Ataşehir - Göztepe hattında, güvenlik için tam boy peron ayırıcı kapılar kullanılacak. Kazı çalışmalarına, 4 tünel açma makinesi (TBM) ile başlanan hattın, 2022 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

Geçtiğimiz dönem durdurulan metro projelerinden biri olan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı'ndaki çalışmalar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı törenle yeniden başlatılmıştı.

"AEC EXCELLENCE AWARDS YARIŞMASI"

AEC Excellence Awards, dünyanın dört bir yanından mimarlık, mühendislik ve inşaat alanındaki BIM 'Building Information Modeling' (Yapı Bilgi Modellemesi) süreçleri ve en yenilikçi teknolojiyi kullanan projelerin Altyapı ve Üstyapı Tasarım ile Yapım kategorilerinde yarıştığı, dünyanın en prestijli sektörel yarışmalarından biri olma özelliğini taşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim