• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

UND'den 'mağdur olduk' açıklaması

UND'den 'mağdur olduk' açıklaması
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Engin Özmen, İstanbul Gümrük Müdürlüğü tarafından yapılan uygulama değişiklikleri nedeniyle mağdur olduklarını açıkladı.

UND'den 'mağdur olduk' açıklaması

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Engin Özmen, İstanbul Gümrük Müdürlüğü tarafından yapılan uygulama değişiklikleri nedeniyle mağdur olduklarını açıkladı. 

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Engin Özmen, İstanbul Gümrük Müdürlüğü tarafından yapılan uygulama değişiklikleri nedeniyle ortaya çıkan bekleme sürelerinin maliyeti arttırıp ticareti yavaşlattığını kaydetti.

Özmen, açıklamasında, İstanbul Gümrük Müdürlüğü tarafından yapılan uygulama değişikliklerinin yoğunluğa neden olduğunu savundu.

Hem Halkalı hem de Erenköy Gümrük Müdürlüklerinde, iki haftadır devam eden yoğunluğun ihracatçı ve taşımacıları sıkıntıya soktuğunu belirten Özmen, 10 Ekim 2011 tarihinde başlatılan yeni uygulamayla ihraç yüklü taşıtların fiilen gümrük sahasına işlem sıra evrakı alarak girmesine karar verildiğini, bu tarihten önce beyanname açılmaları ve taşıt yüklemeleri aynı anda sürdürülürken, yapılan düzenlemeyle gümrük idaresinin beyanname onay sürecini taşıt gelmeden geçmemeye başladığını aktardı.

Sorun nedeniyle sektör temsilcilerinin Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız'ın başkanlığında Erenköy Gümrük Müdürlüğü'nde bir araya geldiği, TİM ve UND'nin yanı sıra İGMD, UTİKAD gibi kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, uygulamanın taşımacılık sektörüne getirdiği zararların İstanbul Gümrükleri Başmüdürü Tevfik Usta ile paylaşıldığı bildirildi,

UND Başkanı Engin Özmen, konuyla ilgili şunları kaydetti:

''Gümrüklerde oluşan bu bekleme süreleri hem taşımacıların maliyetlerini arttırıyor hem de malların zamanında yerlerine ulaşmasını engellyip ticareti yavaşlatıyor.

Türkiye'nin 2023 yılı için belirlediği 1,2 milyar dolar dış ticaret hedefine ulaşmak için her sektör üzerine düşeni yapmak için adımlar atıyor. Burada hem özel sektöre hem de devlete çok büyük görevler düşüyor.

Uyum süreçlerinin olabilecek en hızlı şekilde gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Son dönemde yaşanan olaylar gösteriyor ki, İstanbul'da bulunan her iki Gümrük Müdürlüğü de istiap haddini doldurmuştur.

Bu durum ise gümrüklerde uzun bekleme sürelerine, kuyrukların uzamasına yol açarak biz taşımacıları bir taraftan büyük mali külfetler altına sokarken, diğer taraftan rekabet içerisinde olduğumuz diğer Avrupa ülkelerinden bir adım geriye düşürüyor.

Ayrıca, elimizde olmadan İstanbul halkının yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiler duruma düşüyoruz. Uzun kuyruklar trafikte de sorunlara yol açıyor.'' 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim