• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Üniversite, Bursaray ile şehirle buluştu

Üniversite, Bursaray ile şehirle buluştu
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaray'ı Uludağ Üniversitesine (UÜ) ulaştıracak hattın son bölümünün de tamamlandığı müjdesini verdi.

Üniversite, Bursaray ile şehirle buluştu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaray'ı Uludağ Üniversitesine (UÜ) ulaştıracak hattın son bölümünün de tamamlandığı müjdesini verdi.

Altepe, UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ile Bursaray C etabının Özlüce İstasyonu'ndan sonraki bölümünde incelemelerde bulundu. İnşaatın tamamlandığı ve rötuşların yapıldığı hattı, treni kullanarak inceleyen Altepe, inşaat çalışmaları gününden önce tamamlanan Bursaray'ın üniversite bağlantısının artık kurulduğunu söyledi.

Hattın ilk deneme seferini kendi kullandığı trende, Rektör Prof. Dr. Dilek ile yapan Altepe, artık UÜ'ye gidecek herkesin raylı sistemi kullanabileceğini belirtti. Üniversitede yeni akademik yılın 19 Eylül'de başlayacağını hatırlatan Altepe, ''Yeni dönem öncesi kalan rötuşları da tamamlayıp hattı kullanıma açacağız. Bundan sonra öğrenciler, çalışanlar, tıp fakültesine gelenler yani Uludağ Üniversitesinde işi olan herkes kampüse Bursaray ile ulaşabilecek'' diye konuştu.

Şehir içindeki Bursaray hatlarından günlük 160 bin kişinin faydalandığını dile getiren Altepe, üniversite hattının da sisteme dahil olmasıyla bu sayının 200 bine ulaşacağını bildirdi.

Altepe, Mudanya yolundaki Emek hattının tamamlanmasıyla yolcu kapasitesinin 240 bini geçeceğine değinerek, ''Bursa'nın kuzey, güney ve batısı raylı sistem hatlarıyla birbirine bağlandı. Kestel etabında da inşaat başladı. Hızla tamamlandıktan sonra kentin doğusu da bu hatta dahil olacak. Böylece şehrin dört bir köşesine raylı sistemle ulaşım sağlanabilecek'' dedi. Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dilek ve tüm üniversite çalışanlarına hattın inşaatı sırasında sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Prof. Dr. Dilek de raylı sistem hattının kampüse ulaşmasıyla birlikte üniversitesinin şehirle kucaklaşmış olacağının altını çizdi.

Hattın yeni öğretim dönemi öncesinde hizmete sunulacak olmasının öğrenciler, çalışanlar, hasta ve yakınları ile üniversiteye gelen herkes için büyük bir hizmet olduğunu belirten Dilek, ''Raylı sistem kampüs güvenliği açısından da bize kolaylık sağlayacak. Ayrıca kampüse günde 5 binden fazla araç girişi oluyor raylı sistemle birlikte bu sayıda da önemli bir düşüş bekliyoruz. Başkan Altepe'ye ve büyükşehir çalışanlarına bu büyük hizmet için üniversite camiası adına teşekkür ediyorum'' dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim