• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Utah'da görülen davanın kutusundan, Mübariz Mansimov Gurbanoğlu çıktı

Utah'da görülen davanın kutusundan, Mübariz Mansimov Gurbanoğlu çıktı
ABD Hazinesini 511 milyon dolar zarara uğratma iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Lev Aslan Dermen'in oğlu George Termendzhyan'ın, Kaliforniya Eyaletinde, Mubariz Mansimov ile PALMALI USA LLC adında armatörlük şirketi kurduğu ortaya çıktı.

ABD Hazinesini sahte belgeler ile 511 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan Ermeni asıllı Türk vatandaşı Lev Aslan Dermen (Levon Termendzhyan) ile ortakları Jacop ve Isaiah Kingston kardeşlerin, İstanbul merkezli petrol taşıma şirketi Palmali Denizcilik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu ile ticari ilişkileri ortaya çıktı.

27 Ocak 2020 tarihinde Utah Eyaletine bağlı, Salt Lake City Federal Mahkemesi'nde Yargıç karşısına çıkan tutuklu sanıklardan, Ermeni asıllı Türk vatandaşı Lev Aslan Dermen'in oğlu George Termendzhyan'nın, Kaliforniya'da ham petrol taşımacılığı yapmak amacıyla Palmali USA LLC adında bir şirket kurduğu öğrenildi.

Deniz Haber Ajansı’nın ulaştığı bilgilere göre, Ermeni asıllı Türk vatandaşı Lev Aslan Dermen'nin (Levon Termendzhyan) oğlu George Termendzhyan hissedarlığında 27 Ekim 2016 tarihinde 201630710161 Sicil numaralı PALMALI USA LLC isimli şirketinin, petrol ve ürün taşımacılığı, bio dizel taşımacılığı ve kargo taşımacılığı yapmak amacıyla gemi işletmeciliği şirketinin kurduğu belirtildi.

Kaliforniya Eyaleti Devlet Sekreterliği tarafından 18 Kasım 2016 tarih ve 16-499992 numaralı evrak numarasıyla kurulan PALMALI USA LLC Şirketinde, George Termendzhyan Genel Müdür olarak atandığı belirtilirken şirket merkezinin 1234 W Cowles St, Long Beach, CA 90813 olduğu kaydedildi.

george.jpg

GEORGE TERMENDZHYAN: MUBARİZ MANSİMOV PARTNERİMİZDİ

Levon Termendzhyan'a (Lev Aslan Dermen) oğlu George Termendzhyan, Salt Lake City Federal Mahkemesinde görülen davada Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat’a yaptığı açıklamada, “Mubariz Mansimov bizim partnerimizdi. Mansimov ile 2016 yılında babamın talimatıyla Kaliforniya merkezli Palmali USA LLC isimli şirket kurduk. Ancak şirketi 8 Mart 2019 tarihinde kapattık” dedi.

George Termendzhyan’ın amcası ise yaptığı açıklamada, PALMALI USA LLC Şirketinin ABD'nin Kaliforniya Eyaletinde kurulmasına, Levon ile Mubariz'in karar verdiğini belirtti.

Lev Aslan Dermen’e yakın kaynaklardan PALMALI USA LLC ile ilgili alınan bilgiye göre; "ABD Kabotaj'ında taşıma yapmak amacıyla, ABD'de inşa edilmiş petrol ve ürün tankerlerinin içinde bulunduğu filoyu, Mubariz Mansimov kiralayacak veya satın alacaktı. Levon  Termendzhyan ise Pentagon ve NATO taşıma kontratlarını PALMALI USA LLC şirketi adına organize edecektiı" diye konuştu.

Neden bu işler gerçekleşmedi? sorusuna cevap veren Levon Termendzhyan'a yakın kaynaklar; "Levon petrol ve ürün taşıma kontratlarını organize ederken, Mübariz Mansimov ise petrol ve ürün tankerlerini ayarlayacaktı. Ancak Mübariz gemileri temin edemedi. Ayrıca ABD Hazinesini 511 milyon dolar zarara uğratılmasıyla ilgili soruşturmanın başlaması ve Washakie Renewable Energy  ile Noil  Energy Group hakkında ABD Hazinesini 511 milyon dolandırma iddiasıyla Levon ile Kingston Kardeşlerin hakkında başlatılan soruşturma ile birlikte PALMALI USA LLC Şirketi atıl kaldı. Son olarak Levon Termendzhyan'ın Utah'ta tutuklanmasıyla birlikte, 8 Mart 2019 tarihinde Şirketin kapatılmasına karar verildi" dedi.

LEV ASLAN DERMEN: MUBARİZ BEY AYIP ETMİŞ!

Utah’a bağlı Salt Lake City Federal Mahkemesi duruşma salonunda tutuklu sanık Lev Aslan Dermen (Levon Termendzhyan) ile görüşme imkanı bulan Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat, “Mubariz Mansimov, Palmali USA LLC Şirketi’nin Ermeni diasporası tarafından aleyhime kullanmak amacıyla kurmuşlar. Benim bu konuda dahlim yok.” iddiasına ne diyorsunuz? sorusuna cevap veren ermeni asıllı Türk vatandaşı Lev Aslan Dermen, Mubariz bey ayıp etmiş. Ben Türk vatandaşıyım. Bu konu ile ilgili ilerde konuşacağım” dedi.

TERMENDZHYAN İLE MANSİMOV'UN KALİFORNİYA'DA KURULAN ŞİRKETİ PALMALI USA LLC'NIN BELGESİ

palmali_usallc_buyuk_1-001.jpg

Haber: Recep CANPOLAT / Salt Lake City - UTAH

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim