• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Uzanlar 5 milyon dolarlık masrafı ödedi

Uzanlar 5 milyon dolarlık masrafı ödedi
Yıldız, Uzan Grubu ile 6 yıl önce ÇEAŞ ve Kepez Elektrik hisselerinden dolayı kendilerine karşı açılan tahkim davasında oluşan 5 milyon dolarlık mahkeme masrafının ödedi.

Uzanlar kaybettikleri davanın 5 milyon dolarlık masrafını ödedi

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uzan Grubu ile 6 yıl önce ÇEAŞ ve Kepez Elektrik hisselerinden dolayı kendilerine karşı açılan tahkim davasında oluşan 5 milyon dolarlık mahkeme masrafının bu hafta içinde Enerji İşleri Genel Müdürlüğüne ödendiğini açıkladı.

Polonya’da Uzan Grubu ile ilgili yürütülen bir tahkim süreci olduğunu hatırlatan Yıldız, tahkim davasının ÇEAŞ ve Kepez hisselerinden dolayı Bakanlığa karşı açıldığını anımsattı. Davayı kazandıklarını ancak mahkemenin dava masraflarının da Uzanlar tarafından ödenmesine karar verdiğini belirten Yıldız, “Mahkeme 5 milyon dolar civarındaki mahkeme masrafının ödenmesini hükmetmişti. Parayı bu hafta içerisinde aldık” dedi.
 
Tarafsız tahkim süreci
 

Türkiye’nin istikrarına, enerji yapılanmasına, kanunlarına aykırı işler yapanlara yönelik mücadelelerinin süreceğini kaydeden Yıldız, şöyle konuştu: “Vatandaşımızın sırtına yapışan kene gibi, bunların yaptığı olumsuzlukların giderilmesi adına, bu davaların tarafsız tahkim süreci içerisinde lehimize sonuçlandığını söylemiştim. Aynı zamanda mahkeme masraflarını da alacağımızı belirtmiştim. İşte bunlardan bir tanesi, 5 milyon dolarlık kısmı aldık.” 

Uzan Grubu’nun yeni dava açma girişimleri olup olmadığına yönelik Yıldız, “Temyiz süreci devam ediyor. Yargı sürecindeki bir durumla ilgili yorum yapmıyoruz. Davanın lehimize sonuçlanacağına inanıyoruz” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim