• BIST 9939.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Uzunyazı Havaalanı'nda imzalar atıldı

Uzunyazı Havaalanı'nda imzalar atıldı
Vali Erdoğan Bektaş, imzalanan sözleşme sonrası artık havaalanında problem ihtimalinin dahi kalmadığını belirterek, firmanın Ağustos ayı sonunda çalışmalarını tamamlayacağını söyledi.

Uzunyazı Havaalanı'nda imzalar atıldı

Vali Erdoğan Bektaş, imzalanan sözleşme sonrası artık havaalanında problem ihtimalinin dahi kalmadığını belirterek, firmanın Ağustos ayı sonunda çalışmalarını tamamlayacağını söyledi.

Valilik Brifing Salonunda düzenlenen imza törenine; Vali Erdoğan Bektaş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, Başak İnşaat Ltd. Şti. sahibi İsmail Hakkı Gül ile özel idare ve firma yetkilileri katıldı. Sözleşmenin imzalanmasından önce Vali Erdoğan Bektaş ile Başak İnşaat Ltd. Şti. sahibi İsmail Hakkı Gül arasında zaman pazarlığı yaşandı. 

Sözleşmede işi süresinin 370 gün olduğunun altını çizen Vali Erdoğan Bektaş, firmadan bu maddeye takılmamalarını isteyerek, en geç ne zaman bitirebileceklerini sordu. Bunun üzerine Başak İnşaat Ltd. Şti. sahibi İsmail Hakkı Gül, hava koşullarını öne sürerek yerden karın kalkmasının ve havaalanı sahasında tam olarak işe başlanabilmesinin Mart sonunu bulabileceğini ve çalışmalarında ancak Ekim sonuna kadar bitirilmesini hedeflediklerini söyledi. Vali Erdoğan Bektaş, bu sürenin uzun olduğunu, Kastamonu halkına verilmiş bir sözlerinin bulunduğunu hatırlatarak, daha da kısa sürede yani Ağustos ayı sonuna kadar tamamlanmasını istedi. Bunun üzerine Başak İnşaat Ltd. Şti. sahibi İsmail Hakkı Gül, hala şuanda havaalanı sahasında kar bulunduğunu ve bu karın ne zaman gideceğinin ise tam olarak bilinmediğini belirtmesi üzerine söz giren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, havaalanı sahasındaki kar en kısa sürede halledeceklerini belirtmesi üzerine firma yetkilisi Gül, kendilerine uygun şartlar sağlandığın takdirde Ağustos ayı sonuna kadar çalışmalarını tamamlayabilecekleri sözünü verdi.
 
Uzun bir süre devam eden havaalanın bitirilme tarihi üzerindeki pazarlıklar sonunda çevrede elektrik ve su bulunmadığını da belirten Gül, İl Özel İdaresinin bu konuda yardımları olacağını ve kendi üzerlerine düşen görevi en hızlı bir şekilde yerine getirerek, istenilen tarihte çalışmaların bitirilmesine çaba sarf edeceklerini kaydetti. Bunun üzerine Vali Erdoğan Bektaş, havaalanı konusunda artık problemleri ve problem ihtimallerini artık geride bıraktıklarını belirterek, “Bugün Ağustos ayında mutabakat sağlayarak sözleşmemizi de imzaladık. Zaten burada DHMİ'nin işleri daha önceden başlamıştı. Artık olağanüstü şartlarda havaalanın bu sene hayata geçmesini engelleyecek bir durum kalmadı. İnşallah olağanüstü şartlarla da karşılaşmayız ve bu sene havaalanında uçakları görürüz” dedi.
 
Son olarak Kastamonu İl Özel İdaresi Plan ve Proje Müdür­lüğü tarafından 1 Kasım 2011 tarihinde yapılan ihaleyi kazanan Başak İnşaat Ltd. Şti. ile İl Özel İdare arasında sözleşme imzalandı. Havaalanının ısı merkezi, terminal bi­nası, kule inşaatı, nizamiye ve itfaiye bi­rimlerinin yapımını içeren Üstyapı Bina İhalesi'nin sözleşmesini, sözleşme imza­lanması için taraflara kanunen tanınan sürenin sonunu beklemeden imza aşama­sına getiren İl Özel İdaresi, böylelikle ha­vaalanının hedeflenen tarihte uçuşlara açılması hedefine de ulaştı. İhaleye giren 20 firma içinde en düşük teklifi vererek sözleşme hakkı kazanan Başak İnşaat'ın, Uzunyazı Havaalanı Üst­ yapı binalarını sözleşme tarihinden itiba­ren 370 takvim gününde bitirmesi gerekirken yapılan zaman pazarlığı sonunda bu zaman 180 güne düşürüldü. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim