• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Vizelerin kalkması THY'yi pozitif etkiledi

Vizelerin kalkması THY'yi pozitif etkiledi
THY 1. Bölge Pazarlama ve Satış Başkanı Akif Konar, Türkiye'nin bazı ülkelerle vizeleri kaldırmasının THY'nin uçuşlarına çok büyük pozitif etki yaptığını söyledi.

VİZELER KALKTI, THY ÇOŞTU

THY 1. Bölge Pazarlama ve Satış Başkanı Akif Konar, Türkiye'nin bazı ülkelerle vizeleri kaldırmasının THY'nin uçuşlarına çok büyük pozitif etki yaptığını söyledi.

Türk Hava Yolları (THY) 1. Bölge Pazarlama ve Satış Başkanı Akif Konar, Türkiye'nin bazı ülkelerle vizeleri kaldırmasının THY'nin uçuşlarına çok büyük pozitif etki yaptığını belirterek, ''Vize bir yerden bir başka yere seyahat ederken önemli bir engel. Türkiye ile birçok ülke arasında vize kalktığı için yolcuların seyahat tercihlerinde Türkiye ve İstanbul öne çıkıyor'' dedi.

Konar, THY'nin hizmet politikaları ve teknik yapısının Anadolu'da çalışan çalışan gazetecilere tanıtılması amacıyla düzenlenen basın turu çerçevesinde Trabzon ve Rize'den İstanbul'a gelen bir grup basın mensubuna yaptığı açıklamada, THY'nin özelikle son 7 yılda ciddi bir büyüme ivmesi gösterdiğini, son yıllardaki atılımları ile sadece Türkiye'de değil bütün dünyada adından söz ettiren bir ''oyuncu'' haline geldiğini ifade etti.

Konar, bu durumun kendilerini mutlu ettiğini belirterek, ''Bugün itibariyle THY'nin filosunda 152 uçak var, ayrıca yeni uçak siparişlerimiz var, bunların arasında büyük gövdeli uçaklar var. Boing 777 tipi uçaklardan 12 tane, 330 tipi uçaklardan da 8 tane sipariş etmiştik. Bu uçaklar şu an filomuza katılıyorlar, 2011 yılı ağustos ayına kadar da katılmaya devam edecekler. Boing 777 uçaklarımız toplam 337 koltuk kapasitesine sahip. Bu uçaklar, özelikle uzun yolculuk yapan ve dinlemeye zamanı olmayan yolcularımıza hitap ediyor. Bazıları yaklaşık bir aydır filomuzda olan bu uçaklar Çin'de Pekin, Şanghay ve Guangzogu, Hong Kong, New York, Los Angeles, Toronto ve Sao Paulo'ya gidecekler'' dedi.

THY'nin her yıl ortalama 10 yeni hat açtığını, 2011'de de aynı sayıda yeni hat açmayı planladıklarını söyleyen Konar, şöyle konuştu:

''Bu yıl ve önümüzdeki yıl sonuna kadar Los Angeles, Bangkok aktarmalı Vietnam, Çin, İran, İspanya, Fransa, Filipinler'e yeni hatlar açacağız. 26 Aralıkta Bangladeş Dakka'ya ilk defa uçacağız. Los Angeles hattı THY'nin uçtuğu en uzun hat olacak, 14,5 saat sürecek, bu hatta Boing 777 tipi uçaklar sefer yapacak. Bu yıl 29 Aralıkta Vietnam'ın büyük bir kenti olan Ho Chi Minh City'e Bangkok üzerinden aktarmalı olarak hat açacağız. 30 Ocak 2011'de Çin'deki üçüncü noktamız olan Guangzogu'ya hat açacağız. Guangzogu özelikle iş adamların rağbet ettiği fabrikalarla dolu fuarların çok yoğun olduğu bir destinasyon. 14 Martta da İran'daki 4. noktamız olacak olan Şiraz'a yeni bir hat açacağız. Ayrıca henüz başlangıç tarihini belirlemediğimiz İspanya'daki Valencia ve Malaga'ya uçacağız, şu anda bu ülkede Barcelona ve Madrid'e günde 2'şer sefer yapıyoruz. Ayrıca sivil havacılık izinlerine bağlı olmak üzere Irak'ta Erbil ve Basra'ya hat açmayı planlıyor, yurt dışına yapılan bazı hatlardaki sefer sayılarını da artırmayı düşünüyoruz.''

-İSTANBUL HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN MERKEZİ-

Akif Konar, İstanbul'un havacılık sektörü açısından çok önemli bir noktada olduğunu da belirterek, şöyle devam etti:

''İstanbul'u merkez alıp bir yay çizdiğinizde 3 saatlik uçuş mesafesinde 50'nin üzerinde başkent var buda bizi çok önemli stratejik noktaya getiriyor. Yolcularımız çok kısa zamanda İstanbul'dan bir çok noktaya uçma şansı yakalıyor. Bu jeopolitik konumu da kullanarak biz bir çok transit yolcu taşıyoruz. Normal şartlarda Türkiye'ye gelmeyecek, Hindistan, Orta Doğu'dan gelip Avrupa'ya gidecek yolcuları İstanbul üzerinden taşıyoruz. Örneğin Hindistan'dan çıkıp Stockholm'a gidecek yolcu İstanbul'u bir aktarma durağı olarak kullanıp uçak değiştirip THY ile yolculuğuna devam ediyor. Bu sayede yolcu sayımızı çok ciddi oranda artırdık.

2009'da 25 milyon yolcu taşımıştık, bu yılın sonunda bu rakam muhtemelen 30 milyon yolcuya ulaşacak. Dolaysıyla dünyanın herhangi bir yerinde bir başka yerine giden tüm yolcular bizim hedef kitlemiz.

THY olarak dünyayı dünyaya bağlıyoruz. THY, bu yıl sonuna kadar Dakka ve Ho Chi Minh City'e açılacak yeni hatlarla toplam 169 noktaya uçacak, bunların 129 tanesi dış hatta. Yani THY dünyadaki 82 ülkeye uçuyor ve bu ülkeleri hem dünyaya hem Türkiye'ye bağlıyoruz''

-THY'NİN YENİ YÜZÜ KOBE BRYANT'A ERMENİ'LERİN TEPKİSİ-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Konar, Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nin (NBA) efsanevi oyuncularından Kobe Bryant'ın ''THY'nin yeni küresel marka tanıtım elçisi olması''na Ermeni lobisinin tepki gösterdiğinin hatırlatılması üzerine, ''Kobe Bryant büyük bir isim ama bizim işbirliğimiz anlaştığımız şekilde devam edecek. Bu konuda Kobe Bryant tarafından bize gelen herhangi bir olumsuzluk yok'' dedi.

Konar, Türkiye'nin çevresindeki birçok ülke ile vizeleri kaldırmasının THY'nin yolcu sayısını nasıl etkilediğine yönelik soruya da ''Türkiye'nin birçok ülkeyle vizeleri kaldırmasının bizim uçuşlarımıza çok büyük pozitif etkisi oldu. Vize bir yerden bir yere seyahat ederken önemli bir engel. Vize almak zaman alıyor bazen insanlar vize alamıyor. Türkiye ile birçok ülke arasında vize kalktığı için yolcuların seyahat tercihlerinde Türkiye, İstanbul öne çıkıyor. Herhangi bir ülkenin elit tabakası alış veriş için daha önceden Avrupa'ya giderken artık vize kolaylığından dolayı İstanbul'u tercih ediyor. Vize kolaylığı dolaysıyla daha önce haftada 3 sefer yaptığımız Şam'a şuanda günde 3 sefer yapıyoruz, yani sefer sayımız 7 kat arttı'' yanıtını verdi.

''MAVİ MARMARA'' GEMİSİNE BASKININ İSRAİL UÇUŞLARINA ETKİSİ-

İsrail'in askerlerinin Gazze'ye insani yardım götürmek isteyen ''Mavi Marmara'' gemisine yaptığı baskının THY'nin bu ülkeye yönelik uçuşlarını etkileyip etkilemediği de sorulan Konar, ''Biz Tel Aviv'e günde 3 ya da 4 sefer uçuyoruz. Gerek Türkiye gerekse Amerika ve Avrupa'ya Tel Aviv çıkışlı yolcuları taşıyoruz. Ülkeler arasındaki ilişkiler yolcu sayılarına etki edebiliyor ama biz yolcu sayısı anlamında ciddi bir etki görmedik çünkü İstanbul jeopolitik açıdan çok uygun bir noktada, Amerika ve Avrupa'ya gitmek isteyen yolculara tam yol üstü bir tercih sunuyor'' dedi.

Hava yolu şirketlerinde kadın pilot sayısının erkeklere oranla neden az olduğu sorusuna da Konar, şu yanıtı verdi:

''THY filosunda yerli yabancı 3 bine yakın pilot çalışıyor. Türkiye'de en çok bayan pilot yine THY'de var, sanırım 12 bayan pilot bizde çalışıyor. THY olarak pilot seçiminde bayan erkek ayrımı yok. Başvuru olduğu ve başvuran kişi yeterli koşuları taşıdığı taktirde bayan pilotları da filomuzda istihdam ediyoruz. Genel orana baktığımızda bayan pilotlarımızın oranı erkeklere göre çok düşük ama bu pilotluk konusunda yetişmiş insan kaynağı bulamamaktan ve bayanların yeterli rağbette bulunmasından kaynaklanıyor ama bayanların da pilotlukta başaralı olacağına inanıyorum''

Basın turu kapsamında Trabzon ve Rize'den İstanbul'a gelen gazetecilere, THY personeli ve yolcularının da yemeklerinin hazırlandığı Atatürk Havalimanı'ndaki Turkısh Do&Co, uçakların bakım ve parçalarının tamirinin yapıldığı hangarlar ile atölyelerin yer aldığı Teknik AŞ, uçuş ve uçaklar konusunda genel eğitimlerin verildiği Eğitim Akademisi ile havalimanı yakınında bulunan, pilot adaylarına ve kabin memurlarına uygulamalı olarak eğitim verilen Uçuş Akademisi bölümleri gezdirilerek, çeşitli bilgiler verildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim