• BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Volvo CEO'su ABD'nin ek vergileri hakkında konuştu

Volvo CEO'su ABD'nin ek vergileri hakkında konuştu
Donald Trump’ın ek vergiler hakkında çalışmaların olduğunu belirtmesi üzerine Volvo'nun CEO'su Hakan Samuelsson, kaygılı olduğunu belirtti.

Sadece ülkemizde değil, dünya genelinde de vergi konusu birçok kişinin hayat standartlarına darbe vurabiliyor. Son olarak Donald Trump’ın ek vergiler hakkında çalışmaların olduğunu belirtmesi üzerine Volvo'nun CEO'su Hakan Samuelsson, kaygılı olduğunu belirtti.

2019 yılı Volvo markası için hiç şüphesiz coşkulu geçmekte. Volvo son olarak hayata geçirdikleri yeni üretim tesisinin de tanıtımını gerçekleştirdi.

Amerika’daki tesisin açılışında da bizzat bulunan Samuelsson, yenil model S60 ile ilgili açıklamalarının yanı sıra tartışmaların odağından düşmeyen Donald Trump hakkında da bazı önemli açıklamarda bulundu.

Avrupa merkezli otomobil üreticilerine yüzde 20‘ye varan ek vergi uygulama planıyla ilgili açıklamalarda bulunan CEO, bu düşüncenin hiçbir tarafa yararlı olmayacağını ve özellikle ülkenin ekonomisine çok ciddi zarar vereceğini düşünüyor. 

Amerika’daki araç fiyatlarının artacağını belirten Samuelsonn; “Böyle bir durum halinde muhtemelen herkes gibi biz de daha az otomobil satarız. Bu da ekonomide daha az büyümeyi tetikleyecek. Geride bıraktığımız son 100 yılda ekonomideki tüm büyüme, karşılaştırmalı üstünlüğe dayanmaktadır.

Eğer fikir olarak, herkesin kendi pazarını ön plana çıkartmaya çalıştığı 19 yy’a dönersek bu sadece Volvo için kötü bir sonuç doğurmaz. Aslında tüm bu süreç hiç akıllıca değil. Şu anda içerisinde olduğumuz bu yeni tesis bağımsız piyasanın en güzel örneklerinden bir tanesi. Biz Amerika için araçlar üretmek istiyoruz. Ama tabiki Amerika dışından da araç ithalatı gerçekleştirmek de istiyoruz.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim