• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Watson özellikli drone duyuruldu

Watson özellikli drone duyuruldu
IBM ve Hollanda menşeili insansız hava aracı sistemleri tasarımcısı ve üreticisi Aerialtronics, IBM Watson Nesnelerin İnterneti (IoT) Platformu'nun kognitif bilişim yeteneklerine sahip, ilk ticari insansız hava aracını (Drone) ürettiklerini duyurdu.

IBM ve hollanda menşeili insansız hava aracı sistemleri tasarımcısı ve üreticisi Aerialtronics, IBM Watson Nesnelerin İnterneti (IoT) Platformu'nun kognitif bilişim yeteneklerine sahip, ilk ticari insansız hava aracını (Drone) ürettiklerini duyurdu.

Aerialtronics’in Watson özellikli droneları; şehir trafiği, rüzgar türbinleri, petrol kuyusu platformları ve baz istasyonu optimizasyonlarının izlenmesi ve incelenmesine kadar birçok sektöre ve uluslararası kuruluşa yüksek kalitede araştırma hizmeti sağlıyor. IBM Watson destekli dronelar, IBM Bulut’un kognitif bilişim yetenekleri ile öngörüler geliştiriyor ve manuel incelemeler için hazır veri sağlıyor.

Araştırma ekipleri artık kulelere tırmanmak yerine zeminden Aerialtronics araçlarını çalıştırarak, yüksek çözünürlüklü kameralar ve Watson Görsel Tanıma API'leri aracılığıyla genel bir görünüm elde ederek bulguları raporlayabiliyorlar. Dronelar bir düğmeyle birkaç dakika içinde bu önemli görüntüleri alıyor ve gerçek zamanlıya yakın olarak analiz edilmesi için görüntüleri IBM Watson Nesnelerin İnterneti (IoT) Platformu'na gönderiyor.

Aerialtronics’in ticari droneları, müşterilere sunulan telekomünikasyon hizmeti kalitesini etkileyebilecek gevşek ya da yıpranmış kablolar ve hasar görmüş ekipman gibi bazı sorunlu donatıları belirlemek ve görüntüleri analiz etmek üzere IBM Watson IoT Platformu ve Görsel Tanıma API'lerinden yararlanma konusunda bir ilk olma özelliği taşıyor. Zaman içinde sürekli öğrenerek kendini geliştiren IBM Watson IoT çözümleri, bakımın gerekliliğini ve ne zaman gerçekleştirilmesi gerektiğini söyleyebiliyor. Sonuç olarak işletmelerin günlük baz istasyonu inceleme miktarını ciddi ölçüde artıran sistem, olası insani hataları azaltarak, çalışanların güvenliğini sağlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim