• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Yat limanı mendireği denize gömüldü

Yat limanı mendireği denize gömüldü
Rize’de yapımına 13 yıl önce başlanan, ancak ödenek yetersizliği nedeniyle inşaatı yarım kalan yat limanının, dolgusunda deniz suyuna dayanıksız yumuşak taş kullanılan mendireğinin büyük bölümü sulara gömüldü.

Yat limanı mendireği denize gömüldü

Rize’de yapımına 13 yıl önce başlanan, ancak ödenek yetersizliği nedeniyle inşaatı yarım kalan yat limanının, dolgusunda deniz suyuna dayanıksız yumuşak taş kullanılan mendireğinin büyük bölümü, sulara gömülerek yok oldu.

Gülbahar Mahallesi sahilinde yapımına 1998 yılında başlanan 200 yat kapasiteli ve 800 metre uzunluğundaki mendireğe sahip 18 milyon lira keşif bedelli yat limanı inşaatı, 2001’de ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu. Mendirekte yapılan incelemede, dolguda kullanılan taşların deniz suyuna dayanıksız yumuşak taşlar olduğu belirlendi. Kayalar tuzlu suyun etkisiyle geçen sürede ufalanıp kaybolmaya başlayınca yaklaşık 10 milyon lira harcanan yat limanı mendireğinin büyük bir kısmı sulara gömüldü, ortadan kayboldu.

DOLGUDA YANLIŞ KAYA KULLANILDI

Jeoloji Mühendisleri Odası Rize İl Temsilcisi Hakan Yanbay, yat limanında kullanılan kayaların deniz dolgusu için uygun olmadığını belirterek şu bilgileri verdi:

"Bunu yat limanı inşaatı döneminde de yetkililere bildirdik. Burada kullanılan kayaların mendirek yapımına uygun olmadığını söyledik. Burada kullanılan taşlar volkanik kaya parçalarıdır. Deniz suyu ve dalga sertliğine dayanıksız oldukları için ufalanıyor. Burada granit özelliğinde daha sert kaya tipi kullanılmalıydı. Aksi olunca yat limanı kayboldu. Kısa bir süre sonra bir bölümü ada gibi kalır. Geri kalan bölümleri suya gömülür. O ada da zamanla kalmaz."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim