• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Yat Limanı Projesi sezona bitirilecek

Yat Limanı Projesi sezona bitirilecek
Yat Limanı Projesi inşaat çalışmalarını inceleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, çalışmaların turizm sezonuna bitirileceğini söyledi.

Yat Limanı Projesi inşaat çalışmalarını inceleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, çalışmaların turizm sezonuna bitirileceğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kaleiçi Yat Limanı'na hayat verecek olan 'Yat Limanı Kentsel Tasarım ve Uygulama Projesi' çalışmalarını bürokratlarıyla birlikte inceledi. Projenin turizm sezonuna yetişeceğini belirten Başkan Akaydın, Yat Limanı'nın ardından Cumhuriyet Meydanı'nın da düzenleneceğini açıkladı. Başkan Akaydın, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ve yüklenici firmadan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

TURİZM SEZONUNA TAMAMLANACAK

Çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Başkan Mustafa Akaydın, "Bu proje, turizm sezonuna yetişecek. Şu an betonla kaplanan zemin doğal taşlarla kaplanacak. Ardından peyzaj çalışmalarına geçilecek. Kaleiçi projesinin eksik kalan önemli bir ayağını tamamlamış olacağız. Projeyi esnaf da destekliyor. Ulaştırma Bakanlığı'ndan izin beklenen özellikle denizin kenarında imalatlar var. İzin alamadığımız için bu işleri programa alamadık. Önümüzdeki sezon sonunda onun da imalatına başlayacağımızı düşünüyorum" dedi.

CUMHURİYET MEYDANI DA DÜZENLENECEK

Yat Limanı'na inişi kolaylaştıracak bir de panoramik asansör yapacaklarını anlatan Başkan Akaydın, şunları söyledi:

"Uzun süredir Anıtlar Kurulu'ndan proje izni istediğimiz, şimdi de kamulaştırma sorunu yaşadığımız panoramik asansör yatırımımız mahkemelik oldu. Sanıyorum mahkeme süreci hızlı bitecek. Hemen ardından panoramik asansör imalatına başlayacağız. Ardından Cumhuriyet Meydanı alanıyla ilgili bir proje hazırladık. Cumhuriyet Meydanı'nı panoramik asansörle entegre bir şekilde yeniden düzenleyeceğiz. Bunların hepsi tamamlandığında Kaleiçi, Yat Limanı, Cumhuriyet Meydanı entegre biçimde turistik bir cazibe merkezi olarak ortaya çıkacak."

BEŞ BİN TURİST AĞIRLIYORUZ

200 Nolu Yatçılar ve Yelkenciler Kooperatifi Başkanı Ahmet Dursun ise günde 5 bine yakın turist ağırladıklarını belirterek, proje nedeniyle Başkan Mustafa Akaydın'a teşekkür etti.

ESKİ CAZİBESİNE KAVUŞACAK

Büyükşehir Belediyesi'nin Yat Limanı'nı, sahip olduğu tarihsel ve doğal değerlerini bozmadan, eski cazibesine kavuşturmak amacıyla başlattığı projeyle, bölgenin tüm altyapısı yenileneceği bildirildi. Projede, alana tek taşıt girişi olarak batıdaki mevcut giriş korunurken, Uzun Çarşı, Kırk Merdiven ve Mermerli Parkı yaya girişlerinin kalacağı, alan içerisindeki tescilli yapıların korunması ve görsel olarak etkisinin arttırılmasına yönelik önlemlerin de alınacağı kaydedildi. Peyzaj düzenlemesi ile koruma altına alınan anıt ağaçların ortaya çıkarılarak turizme katkı sağlanacağı ifade edilirken, dinlenme ve çocuk Oyun alanları oluşturulacağı, Kaleiçi ve Yat Limanı için yeni ve özgün tabela bilgi ve yönlendirme levhaları hazırlanacağı, aydınlatmanın yenileneceği, surların ve deniz yüzeyinin aydınlatılacağı belirtildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim