• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

'Yatırıma giden yola köprü yapmalıyız'

'Yatırıma giden yola köprü yapmalıyız'
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi Türkiye'nin, kendi vatandaşlarına ve kendisiyle iş yapan ülkelere sunabileceği tek şeyin beraber kalkınmak ve büyümek olduğunu belirtti.

'Yatırıma giden yola köprü yapmalıyız'

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi Türkiye'nin, kendi vatandaşlarına ve kendisiyle iş yapan ülkelere sunabileceği tek şeyin beraber kalkınmak ve büyümek olduğunu belirtti.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonunun (TUSKON) düzenlediği ''Türkiye-Afrika Ticaret Köprüsü–7'' organizasyonunda konuşan Büyükekşi, kendilerine yakın gördükleri, dertleri ve üzüntülerini paylaştıkları Afrika coğrafyasının sorunları ve imkanlarının farkında olduklarını, Afrika'nın potansiyelini bulması, devam eden sorunlarını çözmesi, refah yaratması için daha fazla ticaret ve yatırıma ihtiyaç bulunduğunu kaydetti.

Büyükekşi, ''Sömürgeci geçmişi olmayan bir ülke olarak dostlukla, iki taraflı işleyecek yatırımla ve ticaretle ilişkilerimizin gelişeceğine inanıyoruz. Türkiye'nin, kendi vatandaşlarına ve kendisi ile iş yapan ülkelere sunabileceği tek şey beraber kalkınmaktır, beraber büyümektir. Bunun için de yatırıma ve ticarete giden yolda köprüler inşa etmek gerektiğine inanıyoruz. Bugün üzerinde durduğumuz köprü de bunun için var'' diye konuştu.

TUSKON ve TİM'in kurduğu bu köprülerin üzerinden geçen girişimcilerin imza attıkları başarıların gurur verici olduğunu dile getiren Büyükekşi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Biliyoruz ki ticaret köprüleri sayesinde Afrika ülkeleri artık birbirine daha yakın, girişimciler birbirini daha çok tanıyor, ticaret daha kolay. Türkiye, sizlerin dostluğundan güç alıyor. Sizlerin kardeşliği bizim en büyük varlığımız. Türkiye, artık çok farklı. Ekonomik ve siyasi anlamda kuvvetli bir reform programını hayata geçirmiş bir Türkiye var karşımızda. Dünya devlerinin krize girdiği bir ortamda ticaret ve yatırım ortaklarıyla Türkiye, yüksek atlama yapıyor. Avrupa ekonomilerinde endişelerin olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Geçtiğimiz hafta liderlerin sıkı bütçe disiplinini içeren mali plan üzerinde uzlaşmasına rağmen, piyasalara olumsuz bir hava hakim olmaya devam ediyor. Kimse, kısa sürede bu sorunların çözülebileceğine inanmıyor. Bu ortamda Türkiye ise alkış toplamaya ve gıptayla izlenmeye devam ediyor. Ülkemiz 2009 yılının son çeyreğinden bu yana kesintisiz bir büyüme performansı sergiliyor.''

-''Türkiye, yatırım ve ticaret yapmak için en doğru ülke''-

Mehmet Büyükekşi, Türk ekonomisindeki gelişmelere değinirken, son açıklanan büyüme rakamları ile 2011 yılında yüzde 8'in üzerinde bir büyüme gerçekleştireceklerine inandıklarını, bu yılın sonunda aynı zamanda Cumhuriyet tarihinin ihracat rekoruna imza atacaklarını ve 2011'de 135 milyar dolar ihracat rakamına ulaşacaklarını belirterek, Türkiye'nin, Avrupa, Avrasya, Ortadoğu ve Orta Asya bölgesinin en hızlı büyüyen, en dinamik ülkesi konumuna yükseldiğini vurguladı.

Çok güçlü bir iç pazara sahip Türkiye'nin, 74 milyonluk genç nüfusuyla son derece dinamik bir yapısı bulunduğunu, bu yapının yabancı sermayenin Türkiye'ye gösterdiği ilgiyi çok net açıkladığını belirten Büyükekşi, şöyle devam etti:

''Bu yüzden Türkiye çok iyi bir ticari partner. Hem yatırım hem ticaret anlamında Türkiye, çok geniş bir potansiyele sahip. Biz hem ihracat hem de ithalat yaparak, dışarıdan yatırım alarak ve dışarıya yatırım göndererek büyüyoruz. Türkiye, hem yatırım yapmak hem de ticaret yapmak için en doğru ülke. Türkiye, ilerisi için son derece pozitif beklentilere ve büyük bir vizyona sahip. Dünya ekonomileri büyüme sorunları ile boğuşurken, bir yıl sonrasını bile göremezken, iç pazarları küçülürken, istihdamları daralırken, biz geleceğimizi planlıyoruz. Ortaya büyük bir vizyon koyuyoruz. Diyoruz ki '2023 yılında Türkiye dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girecek, Türkiye'nin ihracatı 500 milyar dolara, ithalatı 600 milyar dolara çıkacak, milli geliri 2 trilyon doları bulacak.' Bizim hedeflerimiz büyük. Biz ticaret ve yatırım ile hem kendi ülkemizin hem ticari ortaklarımızın refahını arttırmayı hedefliyoruz. Hep birlikte kazanmak için, hep birlikte refahı temin etmek için, hep birlikte dostluğu ve kardeşliği ticaret ile taçlandırmak için çalışmaya devam edeceğiz.''

Türkiye–Afrika Ticaret Köprüsü organizasyonunda, açılış konuşmalarının ardından ikili görüşmelere geçildi. İkili iş görüşmesi masalarında 10 bin ikili ticari görüşme gerçekleştirileceği belirtildi. Organizasyona 350'si Afrikalı 600'ü Türk olmak üzere toplam 950 iş adamı katılıyor. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim