• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Yemen'den Sokotra'ya uçuşlar yeniden başladı

Yemen'den Sokotra'ya uçuşlar yeniden başladı
Yemen Hava Yolları, yaklaşık üç yıl önce durdurduğu Arap Yarımadası'nın güneyinde Hint Okyanusu'nda bulunan Sokotra Adası uçuşlarını dün itibariyle yeniden başlattığını duyurdu.

Yemen Hava Yolları, yaklaşık üç yıl önce durdurduğu Arap Yarımadası'nın güneyinde Hint Okyanusu'nda bulunan Sokotra Adası uçuşlarını dün itibariyle yeniden başlattığını duyurdu.

Yemen Hava Yolları'nın Hadramevt ilindeki Seiyun Uluslararası Havalimanı Ofis Müdürü Sami Mahfuz Bamukayşim, yaptığı açıklamada, "Yemen Hava Yolları, Sokotra Adası'na ilk uçuşunu gerçekleştirdi." dedi.

Yemen Hava Yolları'nın her ay Sokotra Adası'na Seiyun Uluslararası Havalimanı'ndan üç sefer düzenleyeceğini  aktaran Bamukayşim, "Adaya ara ara uçuşlar gerçekleştiren özel hava yolu şirketinin uçuşlarını durdurması ve deniz seferlerinin de tamamen durması üzerine bu yönde bir karar aldık." diye konuştu.

Bamukayşim ayrıca, Yemen Hava Yolları'nın "öğrenci ve hastaların yurt dışına çıkışlarını kolaylaştırmak ve ada sakinlerinin sıkıntılarını hafifletmek" kapsamında Sokotra Adası seferlerini başlattığını sözlerine ekledi.

Yemen'in Sokotra Adası

Sokotra Adası, Yemen'de yaklaşık üç yıldan bu yana devam eden çatışmalardan uzak kalsa da savaşın neden olduğu olumsuzluklardan nasibini alıyor.

Adada yaşayan yaklaşık 120 bin kişi, zaman zaman ulaşımın kesilmesi, abluka ve yalnız kalma gibi sorunlarla karşı karşıya kalıyor.

Her yıl haziran ayında başlayıp ağustos ayında sona eren şiddetli rüzgarlar nedeniyle adaya deniz yolu üzerinden yolcu ve ticari ürün taşımacılığının yapılamaması, hava sahasını tek çıkış yol haline getiriyor.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, 2013 yılında Hadramevt iline bağlı Sokotra Adası'nı "bağımsız bir il" olarak ilan etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim