• BIST 8800.18
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Yeni İHA'lar göreve başladı

Yeni İHA'lar göreve başladı
Bayraktar TB2 İHA'lar erken teslim edilmeye başlandı. Baykar'ın Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar Ekim 2017'de teslim edilmesi planlanan Bayraktar Taktik İHA'ların göreve başladığını açıkladı.

Bayraktar TB2 İHA'lar erken teslim edilmeye başlandı. Baykar'ın Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar Ekim 2017'de teslim edilmesi planlanan Bayraktar Taktik İHA'ların göreve başladığını açıkladı.

Günümüz savunma endüstrileri, sahip oldukları kabarık bütçeler ve uyguladıkları ileri teknolojilerle dünya ekonomisi ve küresel güç dengeleri üzerinde belirleyici bir rol oynuyor. En iyi silaha daha iyisi ile karşı koyma prensibi, savunma harcamalarının sürekli en üst düzeyde tutulmasını zorunlu kılıyor ve ülkeler arasında giderek hızlanan teknolojik bir yarışa neden oluyor. Ülkemizde de dünya ölçeğinde en ileri teknolojik sistemler geliştirilmesi vizyonu doğrultusunda Ar-Ge faaliyetleri yürütülüyor. Baykar Ar-Ge ekibi tarafından askeri ve sivil havacılık standartlarına uygun olarak yerli olarak üretilen Bayraktar Taktik İnsansız Hava Aracı (İHA) sistemlerinde güzel haber geldi.

Özellikleri ile dikkat çekiyor

Orta İrtifa ve Uzun Menzil (MALE) sınıfı İHA konseptine uygun olarak geliştirilen Taktik İnsansız Hava Aracı Sistemi Milli ve Özgün tam otomatik uçuş kontrol özellikleri (Taksi, Kalkış, Seyir, İniş ve Park) ve üç yedekli uçuş kontrol sistem mimarisi, özgün seyrüsefer ve sensör füzyonu uygulamaları ile dünya klasmanında en ileri teknolojik seviyede geliştirilmekte olan keşif ve gözetleme aracı olarak dikkat çekiyor.

Eylül-Ekim 2009 yılında yapılan testler esnasında dünyada hiçbir alternatif İHA Sisteminde bulunmayan (Predator, Heron vb. dahil) hangardan çıktığı andan itibaren tam otomatik taksi, kalkış, uçuş, iniş, frenleme ve tekrar hangara dönüş gibi özellikler sergilendi. Rekabet usulune dayalı olarak yürütülen bu uçuş testlerinde tek başarılı olan sistem Bayraktar İHA oldu.

Temel uçuş performans kriterleri

24,000 Feet Uçuş İrtifası
24 Saat Havada Kalış Süresi
150 Km Haberleşme Menzili
Tam Otomatik Uçuş Kontrol ve 3 Yedekli Otopilot Sistemi (Triple Redundant)
Yer Sistemlerine bağımlı olmaksızın tam otomatik iniş ve kalkış özelliği
GPS Bağımlılığı olmaksızın dahili sensör füzyonu ile seyrüsefer özelliği

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim