• BIST 10284.65
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C

Yenişehir Havalimanı'nın adı değiştirilsin

Yenişehir Havalimanı'nın adı değiştirilsin
Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Mustafa Esgin, Türkiye'nin 6. büyük ve 150 milyon dolarlık maliyet ile yapılan Yenişehir Havalimanı'nın isminin Bursa Havalimanı olarak değiştirilmesini önerdi.

Yenişehir havalimanın ismi Bursa havalimanı olsun  

BUSAT Genel Kurulu, Ördekli Kültür Merkezi'nde yapıldı. 29 Eylül 2011 tarihinde kurulan ve sağlık turizm alanında önemli çalışmalara imza atan BUSAT'ın ilk genel kurulunda sağlık turizmi konuşuldu. Genel Kurulda konuşan BUSAT Başkanı Mustafa Esgin, Bursa'daki sağlık turizmini potansiyelinin ortaya çıkarılması için tüm kent dinamiklerinin el ele vermesi gerektiğini söyledi. 6 aylık dönemde başarılı çalışmalara imza attıklarını söyleyen Esgin, geçtiğimiz günlerde yapılan sağlık turizmi fuarının başarılı çalışmalardan birisi olduğunu vurguladı.

Hava ulaşımının Bursa için önemli olduğuna dikkat çeken Esgin, Yenişehir Havalimanı ile ilgili de öneride bulundu. Esgin, "Geçtiğimiz günlerde Kosova Sağlık Bakanımız Bursa'ya geldi. Feribota yetiştirmek için çok ciddi çaba sarf ettik. Uluslararası tarifeli uçuşlara açık havalimanımızın olması şart. Elimizdeki var olan kaynakların farkında olmalıyız. Türkiye'nin 6. büyük ve 150 milyon dolarlık yatırımla yapılan Yenişehir Havalimanı aynı Yeşiköy Havalimanı'nın Atatürk Havalimanı olarak adının değiştirilmesi gibi ismi değiştirilebilir. Bizim önerimiz, Yenişehir Havalimanı'nın isminin Bursa Havalimanı olarak değiştirilmesidir. Ama yeni bir tartışmaya da kapı açmak istiyoruz. Kesinlikle Bursa şovalizmi olarak hareket etmiyoruz. İnsanlar uluslararası anlamda Bursa'ya daha rahat gelsinler" dedi.

Programa katılan Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun ise Esgin'in Yenişehir Havalimanı ile ilgili açıklamalarına, "Bence Yenişehir Havalimanı'nın ismi, Bursa-Yenişehir Havalimanı olsun. Bu şekilde dengeyi sağlarız. Yenişehirlileri de üzmeyiz" diye konuştu.

“BURSA’NIN YENİ KALDIRACI SAĞLIK TURİZMİDİR”

Programda konuşan BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, Türkiye'de bir turistin 640 dolar döviz bıraktığını, sağlık turizminde ise bu oranın 8 bin dolar olduğunu vurguladı. Türkiye'nin 2023 yılı hedefine koştuğunu söyleyen Parseker, eskiden termal turizmde önemli yerlere sahip olan Bursa'nın bu alanda geride kaldığını vurguladı. Parseker, "Şu an Türkiye'de 'de bile çok geri sıralardayız. Ekonomik kriz dönemlerinde bize yeni kaldıraçlar gerekiyordu. Bence Bursa'nın yeni kaldıracı kesinlikle sağlık turizmidir. Bursa'da kendine düşen payı almak zorunda. Bursa 2023 hedefine gidiyor. Türkiye'nin, hedefine ulaşması için 50 milyar dolar ihracat ve 5 milyon da turist çekmeli. Ancak hedefe bu şekilde ulaşırız" ifadelerini kullandı.

Genel Kurulda Mustafa Esgin başkanlığındaki yönetim kurulu Metin Yurdakoş, Emrah Başaraner, Sunay Özkul, Çiğdem Dilek Atalmış, Hasan Eker ve Nuran Şanlı'dan oluştu.
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim