• BIST 8789.53
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Yenişehir- Osmaneli YHT projesi ihale aşamasında

Yenişehir- Osmaneli YHT projesi ihale aşamasında
Yenişehir- Osmaneli YHT Projesi İhale Aşamasında :Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın başkanlığında yapıldı.

Vali Büyükakın, İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Bilecik genelinde birçok projenin yer aldığını ve 2017 yılında 676 projenin uygulandığını kaydetti.

Projelerden dönem sonu itibariyle 81’inin tamamlandığını ve 208’inde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Büyükakın, ”85 proje ihale aşamasında ve 302 adedine ise henüz başlanılmamıştır. Projelerin toplam tutarı 1 milyar 552 milyon lira civarındadır. 2017 yılında tahsis edilen ödenek toplamı ise 350 milyon lira civarında ve bunun 89 milyon 780 bin lira harcanarak yüzde 25 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır diye konuştu.

TCDD 1. Bölge Müdürlüğü Bakım Müdürü Vekili Sebahttin Kara, Bilecik bölgesinde toplam proje sayılarının 23 olduğu ifade ederek, “Toplam proje tutarımız 220 milyon. Önceki yıllardaki harcamalarımız 2 milyon 37 bin lira. Dönem sonuna kadar harcanan 2 milyon 154 bin lira. Maddi gerçekleşme yüzde 11, fiziki gerçekleşme yüzde 14, biten proje sayımız 3, devam eden proje sayımız 6, ihale aşamasında olan proje sayımız 7, genel müdürlüğümüzün takibinde olan proje sayımız 2, başlanamayan projelerimiz 5 adettir. Şuanda devam eden projelerimizden Ankara’dan Haydarpaşa kilometresi, 663’ten 665’e. Karayolu alt geçitti Bozüyük istasyon içinde ihalesi yapıldı. Yüklenici firma tarafından proje tadilat çalışmaları hala devam ediyor. İşe henüz başlanmadı. Kilometre 265’ten 944’te Yeşilkent mevkiinde bir üst geçit çalışmamız var. Bunun yüzde 70’i tamamlandı. Kirişleri konulma aşamasındaydı. Geçtiğimiz hafta itibariyle de kirişleri konuldu. Şimdi toprak karma çalışması ve yaklaşım dolguları başlamak üzere. Bunun haricinde Bozüyük’te yapılmakta olan OSB bağlantısını sağlayacak 4,5 kilometre yolun istimlak çalışmaları başlamış durumda. O da yapıldığında OSB yaklaşık 12 kilometrelik yolun 8’i zaten eski demir yollarımıza ait. 4 kilometresi de tamamlandığında o çalışmalar da başlayacak. OSB’nin birinci etap çalışmaları tamamlandı. İkinci etap çalışmaları ihale aşamasında. Genel müdürlük bünyesinde takip ediliyor” dedi.

Yüksek Hızlı Tren 1. Bölge Müdürü Duran Yaman, Bilecik sınırları içerisinde 74 kilometre hızlı tren hattının mevcut olduğunu belirterek, “ 2 gar, 1 adet bakım müdürlüğüyle hizmet veriyoruz. Bizim 1 tane yatırımımız var, servis yolu yapılması. İnönü’den Ali Fuat Paşa’ya kadar tünellere ve diğer sanat yapılarına acil durumlarda yaklaşabilmemiz için mevcut bir yolumuz var. Ancak bunu iyileştirmek için proje ve kamulaştırma ihalemiz var. Şuanda ihale aşamasında 439 milyon 810 bin lira. Genel Müdürlüğümüzün yaptığı toplam proje sayısı 3, devam eden proje sayısı 3. Buradaki projeler tamamlandıktan sonra Bilecik’ten İstanbul Pendik’e gidişimiz 30 veya 40 dakika arayla kısalacak. Bu projeyi de 2020 yılında tamamlamayı düşünüyoruz. Osmaneli ve Yenişehir için yaptığımız yatırım şuanda projeleri tamamlandı, ihale aşamasında. Bilecik- Osmaneli arası tamamen 2019 yılının sonunda tamamlanması amaçlanmaktadır. Yenişehir- Osmaneli projesi de ihale aşamasındadır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim