• BIST 9019.57
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Yerli şirketlere Esenboğa'dan yurt dışına direkt uçuş izni bu yıl verilecek

Yerli şirketlere Esenboğa'dan yurt dışına direkt uçuş izni bu yıl verilecek
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara Esenboğa’dan direkt uçuş gerçekleştirmek isteyen yerli havayolu şirketlerine gerekli izinlerin 2018’de verileceğini açıkladı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2018’de Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan yurtdışına direkt uçmak isteyen yerli hava yolu şirketlerine gerekli izinlerin verilmesi için çalışma başlatıldığını, Ankara Esenboğa’dan direkt uçuş gerçekleştirmek isteyen yerli havayolu şirketlerine gerekli izinlerin 2018’de verileceğini açıkladı. Böylece Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan verilecek yurtdışına doğrudan uçuş izni, Esenboğa’yı dünyanın 1 numaraları havalimanı olarak kabul edilen Washington Dulles Havalimanı ile yarışır hale getirecek.

Arslan, şu bilgileri verdi:

DOĞRUDAN UÇUŞ İZNİ 

2017 kış tarife döneminde yerli havayolu işletmelerine Ankara’dan Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Fransa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Rusya, Suudi Arabistan, Ukrayna ve Ürdün olmak üzere dokuz ülkeye direkt uçuş gerçekleştirmeleri için izin verilmiştir. Ayrıca, Ankara-Stockholm hattında 2017 kış tarife döneminde uçuş planlanmamakla birlikte bundan sonra havayolu şirketlerinin uçuş talepleri olması durumunda Esenboğa Havalimanı’mızın büyütülmesine bağlı olarak yeteri katar slot verme imkânımız olduğu için bunun da gereği yapılıp gerekli izinler verilecektir.

YOLCU SAYISINDA REKOR 

Havalimanlarında yolcu sayısı 193 milyon 300 binin üzerine çıkarak rekor seviyeye erişmiştir. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 2016’da 1.5 milyar lira kâr elde etmiş, kârdan 888 milyon lira Hazine’ye ödenmiştir.

UÇAKLARDA SİLAH YASAĞI 

Üst düzey devlet görevlilerinin korunmasını amaçlayan bu düzenlemeyle gerek silah taşıyacak görevli personel sayısının kısıtlanması ve kimler olduğunun belirlenmesi gerekse bu görevlilerin kendilerinin veya uçuşlarının kayıt altında olması da havacılık güvenliği açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmektedir.

ASKERE KARGO MÜJDESİ

Bakanlığımız, asker anne ve babalarının, eşlerinin ve kardeşlerinin askerlere göndereceği mektup ve kargo gönderilerinden ücret alınmamasına ilişkin yasal düzenleme hazırlığında son aşamaya geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim