• BIST 9794.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

YHT haberleşmesine Çinliler talip oldu

YHT haberleşmesine Çinliler talip oldu
Huawei Türkiye Genel Müdürü Philip Liang, 3.636 kilometrelik Edirne-Kars hızlı tren projesinin haberleşme sistemi için teklif vereceklerini açıkladı.

YHT HABERLEŞMESİNE ÇİNLİLER TALİP

Huawei Türkiye Genel Müdürü Philip Liang, 3.636 kilometrelik Edirne-Kars hızlı tren projesinin haberleşme sistemi için teklif vereceklerini açıkladı.

Çinli telekomünikasyon teknolojisi şirketi Huawei'nin Türkiye Genel Müdürü Philip Liang, 3.636 kilometrelik Edirne-Kars hızlı tren projesinin haberleşme sistemi için teklif vereceklerini açıkladı.

Genel Müdür Liang, "Teklifimizi ya ihaleyi alan inşaat firmasına ya da doğrudan Devlet Demiryolları'na (TCDD) vereceğiz." dedi. Almanya'nın Hannover kentindeki CeBIT Fuarı'nda bir grup gazeteciyle bir araya gelen Philip Liang, Huawei'nin Türkiye'ye yönelik planları hakkında bilgi verdi. Edirne-Kars arasına inşa edilmesi planlanan hızlı tren hattının telekomünikasyon ihalesine teklif vereceklerini vurgulayan Liang şunları söyledi: "Huawei, telekomünikasyon çözümleri konusunda dünyadaki 3 şirketten biri. Oldukça da tecrübe sahibi. Örnek olarak kendi ülkemi verebilirim. Çin'deki 8 bin kilometrelik hızlı tren hattının 6 bin kilometresinde Huawei'nin ekipmanları kullanılıyor. Geri kalan kısmında ise Siemens ve Nortel ekipmanları kullanılıyor. Burada önemli olan, 3 ayrı şirketin sisteminin birbiriyle uyumlu çalışması. Biz bunu sağladık. Hiçbir sorun yok." dedi.

Ulaştırma Bakanlığı, 2023 yılına kadar 9.942 kilometre hızlı tren hattı inşa edecek. Bu hattın 7.018 kilometresi ise Ulaştırma Bakanlığı ile Çin Demiryolları Bakanlığı arasında imzalanan 'demiryolu işbirliği anlaşması' çerçevesinde Çin kredisiyle karşılanacak. Şirketin dünya genelindeki 28 milyar dolarlık gelirinin yüzde 10'unu her yıl Ar-Ge çalışmasına ayırdıklarını kaydeden Liang, "95 binin üzerindeki çalışanımızın 43 bini Ar-Ge'de istihdam ediliyor. Küresel anlamda en büyük ikinci Ar-Ge yatırımı yapan şirketiz." dedi. Liang, Ar-Ge yatırımlarına Türkiye'de de önem verdiklerini vurguladı. 3 yılda 50 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımı planladıklarını belirten Liang, "Türkiye ofisimizde çalışanların yüzde 85'i Türklerden oluşuyor. 700'ü Türk. Bunların 250'den fazlası da Ar-Ge çalışanı. 150-200 kadar da Çinli mühendis iş arkadaşları var. Bizde çalışanlar şirketin aynı zamanda sahibidir. Bu yüzden işi sahiplenirler." dedi. 1988 yılında Çin'de bir PBX distribütörü olarak kurulan Huawei, bugün dünyanın en büyük 50 operatörünün 45'ine hizmet veriyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim