• BIST 9878.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Yıldırım: EXPO ile ilgili yeni bir adım attık

Yıldırım: EXPO ile ilgili yeni bir adım attık
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bugünlerde EXPO Projesi ile ilgili yeni bir adımın atıldığını söyledi.

Yıldırım: EXPO ile ilgili yeni bir adım attık

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bugünlerde EXPO Projesi ile ilgili yeni bir adımın atıldığını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bugünlerde EXPO Projesi ile ilgili yeni bir adımın atıldığını belirterek, ''Bu adım, EXPO alanının büyükşehir belediyesi, ilgili bakanlık Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ilgili belediyelerle imar planının hazırlanmasıdır. EXPO'ya yönelik özel planlama yapılacak ve böylece İzmir'de EXPO alanıyla ilgili EXPO 2015'te yaşadığımız sorunlarının önüne geçilecektir'' dedi.

JW Marriott Hotel'de düzenlenen EGE-KOOP Ankara Temsilciliği açılış kokteyline katılan Bakan Yıldırım, İstanbul, Ankara, Adana, Gaziantep gibi büyükşehirlerin ortak sorunun kentsel dönüşüm ve şehir yenileme projelerinin gereği kadar yapılamamış olması ve çarpık kentleşme olduğuna dikkati çekerek, ''Bu anlamada 1985'te İzmir'de 11 büyük projeye imza atarak 100 bin İzmirliye sıcak yuva yapan ve kentsel dönüşüme katkı sağlayan EGE-KOOP çalışanlarını kutluyorum'' diye konuştu.

İzmir'de iktidar ile muhalefetin birlikte hareket ederek, kentin sorunlarının çözülmesi için büyük gayret içinde olduklarını belirten Yıldırım, İzmir'in geleceğini değiştirecek ve katma değer sağlayacak EXPO ile ilgili çalışmalarda iktidar ile muhalefetin birlikte hareket ettiklerini söyledi.

Bugünlerde EXPO Projesi ile ilgili yeni bir adımın atıldığını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

''Bu adım, EXPO alanının Büyükşehir Belediyesi, ilgili Bakanlık Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ilgili belediyelerle İmar Planı'nın hazırlanmasıdır. EXPO'ya yönelik özel planlama yapılacak ve böylece İzmir'de EXPO alanıyla ilgili EXPO 2015'te yaşadığımız sorunlarının önüne geçilecektir. Bu anlamda, bu çalışmaya İzmir milletvekilleri başta olmak üzere tüm partilerin destek vereceğini biliyoruz. Bunun için de İzmirliler adına katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.''

-''EGE-KOOP, İzmir'deki şehir yenileme projelerinde daha fazla pay alacak''

EGE-KOOP'un Ankara'ya açtığı temsilciliğin İzmir'e yapılacak hizmetlerin daha iyi tanıtılması için Ankara ile İzmir arasında kurulmuş önemli bir köprü olarak görüldüğünü anlatan Yıldırım, bugüne kadar birçok kurumun böyle bir düşünceyi dile getirdiğini ancak bunun hayata geçiremediğini kaydetti.

Türkiye'nin en büyük toplu konut organizasyonlarının başında gelen EGE-KOOP'un bu adımı atan ilk organizasyon olmasının kendileri için ayrı bir anlam ifade ettiğini dile getiren Yıldırım, ''Önümüzdeki günlerde Meclis'ten geçecek olan Kentsel Yenileme ve Doğal Afetlere Karşı İmar Düzenlemesine ilişkin Kanun ile EGE-KOOP, İzmir'deki şehir yenileme projelerinde daha fazla pay alacak, daha fazla görev üstelenecek'' ifadesini kullandı.

EGE-KOOP'un 27 yıllık tecrübesinin getirdiği brikimle İzmir'de daha güzel projelere imza atacağından kuşkusunun olmadığını belirten Yıldırım, ''Burada değerli belediye başkanımız Burhan Özfatura'yı anmadan geçemeyeceğim. Çünkü EGE-KOOP'un mimarı kendisidir. Onun başlattığı kentsel yenileme, İzmir'i güzelleştirme hareketi, bayrağı devralan Hüseyin Aslan ve arkadaşları tarafından da aynı anlayış ve kararlılıkla devam ettirilmiş ve bugünlere gelinmiştir'' diye konuştu.

İzmir'de kentsel yenileşmenin olup olmadığı tartışmalarının anlamsız olduğunu ve siyasetin dışında tutulması gerektiğini EGE-KOOP'un yaşattığı örneklerle gösterdiğini bildiren Yıldırım, bundan sonra kendilerine düşenin yerel ve merkezi yönetimlerle bir araya gelerek, süreci hızlandırmak ve İzmir'i geleceğe her türlü risklerden arınmış olarak yeni bir imar anlayışıyla şehri yenilemek ve İzmirlilerin beklentilerini karşılamak olduğunu kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim