• BIST 9881.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Yıldırım: Sivas, Anadolu'nun en önemli noktası

Yıldırım: Sivas, Anadolu'nun en önemli noktası
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Bütün amacımız bu ülke topraklarını bize emanet eden atalarımızın bıraktıkları bu güzel yurdumuzu daha müreffeh, daha çağdaş, daha gelişmiş bir ülke haline getirmek ve gençlerimize bu şekilde emanet etmektir'' dedi.

Yıldırım: Sivas, Anadolu'nun en önemli noktası

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Bütün amacımız bu ülke topraklarını bize emanet eden atalarımızın bıraktıkları bu güzel yurdumuzu daha müreffeh, daha çağdaş, daha gelişmiş bir ülke haline getirmek ve gençlerimize bu şekilde emanet etmektir'' dedi.

Yıldırım, Sivas Kongresi'nin 91. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Sivas'ın Anadolu'nun tarihi ipek yolunun en önemli kavşak noktalarından biri olduğunu söyledi.

Sivas'ın Anadolu Türk İslam uygarlığının sembol şehri olduğunu vurgulayan Yıldırım, ''Pir Sultan'ın, Aşık Veysel'in deyişiyle kendi içine derinleşen bir şehir Sivas. İstiklal mücadelesine, milli iradenin tecellisine karar veren şehrimiz Sivas'' diye konuştu.
Sivas'ın Büyük Atatürk'ün, Heyeti Temsiliye'nin Sivas Kongresi'ni gerçekleştirdiği ve bir milletin istikbalini, istiklalini hazırlayan önemli kararların alındığı bir il olduğunu anımsatan Yıldırım, ''Cumhuriyetin ruhu bu şehirde şekillendi. Bundan 91 yıl önce 4 Eylül'de toplanan delegeler tüm Türkiye'ye, hatta tüm dünyaya güçlü bir mesaj verdiler: Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır. İşte buradan yükselen bu ses Anadolu topraklarına dalga dalga yayıldı ve istiklal heyecanı, istiklal mücadelesinin meşalesi buradan yakıldı'' ifadesini kullandı.
Sivas'ın 108 gün milli mücadelenin yönetildiği merkez olduğunu hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti:
''Sivas Kongresi ise Türk tarihinin ve milli mücadelemizin en önemli kilometre taşlarından biri haline geldi. Öylesine önemli bir kongreye ev sahipliği yapan Sivaslı hemşehrilerimizin milli mücadeleye sağladığı büyük katkının haklı gururunu ve şerefini tam 91 yıldır taşıyorsunuz. Bu gurur sadece siz Sivaslıların değil, bu gurur Türk halkınındır, Türkiye Cumhuriyeti'nindir.''

Sivas Kongresi'nin önemine değinen Yıldırım, şöyle konuştu:

''Bugün de milletçe, aynı ruhla, birlik ve beraberlik içinde ortak cumhuriyet değerlerimiz etrafında kenetlenmiş olarak toplu yürüyüşümüze devam ediyor, ülkemizin aydınlık geleceğine güvenle bakıyoruz. İnanıyorum ki bu birlik ve beraberliğimizi hiçbir güç bozamayacak, milletçe cumhuriyetimizi nice yıllara ilelebet yeni başarılarla taşıyacağız. Büyük Atatürk'ün bize emanet ettiği bu ülkede hepimize düşen görev bir yandan birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek artırırken diğer yandan da ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkaracak yatırımları, hizmetleri geciktirmeden yapmaktır. Yapmamız gereken bu toprakları bize bırakan atalarımızın gösterdiği yolda ülkemizi daha güzel günlere taşımaktır.''

''Ülkemizi Bölünmüş Yollarla Donattık''

Sivas'ta yükselen bu bağımsızlık mücadelesinin ve onu takip eden zaferin, kendilerine önemli bir görev ve bir sorumluluk yüklediğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

''Bu sorumluluğun bilincinde olarak ülkemizi bir baştan bir başa bölünmüş yollarla donattık ve Halil Rıfat Paşa'nın uzun süre Sivas'ta valilik yapmış bu büyük devlet adamının rehberliğinde 'gidemediğin yer senin değildir' diyerek ülkemizin tıkanan damarlarını açıp her tarafını bölünmüş yollarla donattık. Sivas'ımıza hızlı treni getirmek için kolları sıvadık. Ve çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bütün amacımız bu ülke topraklarını bize emanet eden atalarımızın bıraktıkları bu güzel yurdumuzu daha müreffeh, daha çağdaş, daha gelişmiş bir ülke haline getirmek ve gençlerimize bu şekilde emanet etmektir.''

Sivas Valisi Ali Kolat ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de konuşmalarında Sivas Kongresi'nin önemine değindi.

Konuşmaların ardından program tören geçişiyle sona erdi. Törene, Sivas Kongresi'nin yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere Macaristan, Suriye, Azerbaycan ve Gürcistan'dan gelen uluslararası halk oyunları ekipleri de katıldı.

Kangal köpekleriyle geçiş yapan Kangal ilçesinin geçişi sırasında, Bakan Yıldırım'a yavru bir Kangal köpeği hediye edildi. Doğanşar ilçesinin geçişi sırasında ise güreşçiler kısa bir gösteri yaptı. Alan üzerinde Türk bayrağı açan paraşütçüler izleyenleri hayran bıraktı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim