• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Yıldırım: "Tahliye işlemleri tamamlandı"

Yıldırım: "Tahliye işlemleri tamamlandı"
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Bugün itibarıyla Trablus Havaalanı'nda, Bingazi'de artık hiçbir vatandaşımız kalmamıştır. Tahliye işlemi başarıyla tamamlanmıştır." dedi.

Bakan Yıldırım: Libya'dan ülkemize gelecek vatandaşımız kalmadı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Libya'daki Türklerin tahliye işlemlerinin tamamlandığını söyledi. Bakan Yıldırım, "Bugün itibarıyla Trablus Havaalanı'nda, Bingazi'de artık hiçbir vatandaşımız kalmamıştır. Tahliye işlemi başarıyla tamamlanmıştır." dedi.

Eskişehir'deki Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ (TÜLOMSAŞ) ve General Electric ortak işbirliği ile Avrupa'ya ihraç edilmek üzere imalatı tamamlanan ilk lokomotifin tanıtım törenine katılan Bakan Yıldırım, Libya'daki Türklerin tahliye işlemlerinin tamamlandığını, sadece bu ülkede kalmak isteyenlerin bulunduğunu kaydetti. Libya'daki Türk vatandaşını Türkiye'ye getirmek için hızlı bir şekilde hareket ettiklerini, adeta ateşin içerisinden binlerce vatandaşı çekip olduklarını vurgulayan Bakan Yıldırım, "Biliyorsunuz Libya'da yaşanan karışıklıklarda vatandaşlarımızı oradan getirmek için hızlı bir şekilde harekete geçtik. İki gün içerisinde gemilerimizle, uçaklarımızla seferber olduk. Adeta ateşin içinden binlerce vatandaşımızı çekip aldık." diye konuştu.

Türkiye'nin bu olaylarda bölgede tek iyi lojistik hizmeti veren ülke konumuna geldiğini dile getiren Bakan Yıldırım, şöyle dedi:

"Sadece vatandaşları için değil 30 değişik ülke vatandaşına da başarıyla yardım etmiş, tahliyesine destek vermiştir. Bugün itibarıyla Trablus Havaalanı'nda, Bingazi'de artık hiçbir vatandaşımız kalmamıştır, tahliye işlemi başarıyla tamamlanmıştır. Bu konuda da emeği geçen bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim