• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

YILPORT, COSCO'ya ait Long Beach Konteyner Terminali satın almak için teklif sundu

YILPORT, COSCO'ya ait Long Beach Konteyner Terminali satın almak için teklif sundu
İstanbul merkezli Yıldırım Holding'in iştiraki, dünyanın sayılı liman işletmeciliği şirketi Yılport Holding, COSCO'nun işletmesinde bulunan Kaliforniya Long Beach Limanı'ndaki konteyner terminalini satın almak için son görüşmelere başladı.

İstanbul merkezli Yıldırım Holding'in iştiraki olan, dünyanın sayılı liman işletmeciliği şirketi Yılport Holding, COSCO'nun işletmesinde bulunan Kaliforniya Long Beach Limanı'ndaki konteyner terminalini satın almak için son görüşmelere başladı.

ABD'nin Pasifik kıyısında bulunan ve yıllık 7 milyon 500 bin konteyner elleçlemesi yapan ABD'nin en yoğun ikinci limanı olarak bilinen, Long Beach Limanı sınırları içindeki COSCO'ya ait konteyner terminali, hat operatörleri için önemli bir giriş kapısı olarak kabul ediliyor.

COSCO'nun geçen sene konteyner hat işletmecisi OOCL'nin çatı kuruluşu Orient Overseas International Ltd.'yi (OOIL) satın almasıyla birlikte, Amerika Birleşik Devletleri Yabancı Yatırım Komitesi tarafından Long Beach Limanı'ndaki konteyner terminalini elden çıkarma şartı öne sürülmüştü. COSCO Shipping Holding, ABD'li regülatörlerin onayını almak için Long Beach terminalini satmayı kabul ederek, OOIL'i 6 milyar 300 milyon dolara bünyesine katarak, dünyanın üçüncü büyük konteyner hat operatörü sırlamasına yükselmişti.

Yılport Holding'in Long Beach Limanı'ndaki konteyner terminali için ileri düzeyde teklifini yenilediği ifade edilirken, Avustralya merkezli Macquarie Group dahil olmak üzere altyapı yatırımcılarının tekliflerini çektiği öğrenildi.

Yılport  Holding, önümüzdeki üç yıl boyunca mevcut liman projelerini genişletmek ve Kuzey Amerika, Latin Amerika ve Avrupa’daki satın almalar için 3 milyar dolara yakın bir bütçe hazırladığı kaydedildi. Yılport Holding CEO'su Yüksel Yıldırım'ın Deniz Haber Ajansı'na yaptığı özel açıklamada, 2025 yılına kadar dünyanın ilk 10 terminal işletmecisi olmak için satın almalara devam edeceklerini söyledi.

YIlport Holding'in ana ortağı Yıldırım Holding, dünyanın dördüncü büyük konteyner hat operatörü Fransız CMA CGM'in yüzde 24'üne sahip.

DENİZ HABER AJANSI

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim