• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

YILPORT Holding, en iyi 10 konteyner operatörü arasında olmayı hedefliyor

YILPORT Holding, en iyi 10 konteyner operatörü arasında olmayı hedefliyor
Türkiye’nin küresel pazardaki en önemli markalarından biri olan YILPORT Holding, 2025 yılına kadar en iyi 10 uluslararası konteyner operatöründen biri olmak için önümüzdeki üç yılın büyüme stratejisini açıkladı.

Yıldırım Grup, liman işletmeciliği ve lojistik şubesinin bulunduğu, Avrupa, Latin Amerika ve Kuzey Amerika’da liman ve konteyner terminali satın almak için görüşmelerini sürdürüyor.

YILPORT Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Robert Yüksek Yıldırım, şirketin önümüzdeki üç yıl içinde her yıl organik büyümesini çift haneli ortalamalarla artırmayı planladıklarını ifade etti. Yılport’un Latin Amerika’da bulunan liman operatörü, Mart ayında kanal taraması ve yanaşma alanının inşasına başlayacak. Su yolunun önce 14.5 metre daha sonra 16.5 metre derinleştirileceği öğrenildi. 

Önümüzdeki günlerde YILPORT, Ekvator’un Machala şehrinde bulunan Puerto Bolivar Limanı’nda 400 metre uzunluğunda bir rıhtım inşa edecek. Bu tesiste forkliftler, terminal traktörleri ve lastik tekerlekli mobil liman vinci gibi birçok ekipman bulunacak. Bu ekipmanlara ek olarak 2 bin metrekarelik alana soğutma deposu da kurulacak. Birinci aşamada, Puerto Bolivar’ın yıllık bir milyon TEU kapasitesine ulaşması bekleniyor.

yilportun-hedefi-en-iyi-on-konteyner-operatoru-olmak_1.jpg

Yılport İsveç’te ise, Gavle Konteyner Terminali’nin kapasitesini 300 bin TEU’dan 600 bin TEU’ya çıkardı. Yılport, terminali büyütmek için 360 metre uzunluğuna sahip olacak yeni bir tersane inşa etmeyi planlıyor. Bu tersanede, liman vinci, lastik tekerlekli mobil liman vinci, el istif makinesi gibi bir çok ekipman bulunacak. Yılport Gavle Belediyesi’nden onay aldıktan sonra, 15 metre derinliğe sahip olacak bir yanaşma alanı inşa edecek.

YILPORT, Portekiz’in Porto şehrinde bulunan Leixoes Konteyner Terminali’ni(TCL) genişletme çalışmalarına devam ediyor. TLC’nin yıllık konteyner kapasitesini bir milyon TEU’ya çıkarabilmek için yaklaşık 52 milyon dolar(42 milyon euro) yatırım yapmaya hazırlanıyor.

yilportun-hedefi-en-iyi-on-konteyner-operatoru-olmak_2.jpg

YILPORT’un, Portekiz’deki bir diğer yatırımı olan Liscont Konteyner Terminali’ni yenilemek için yaklaşık 247 milyon dolar yatırım yapacak. Yenileme projesi kapsamında modern ekipmanlarla terminal yenilenerek modern görünüme kavuşacak.

Türkiye’de ise Yılport Gebze ve Yılport Gemlik Terminalleri'ne yaptığı büyük yatırımlar neredeyse bitmek üzere. Gebze Terminali’nin yıllık konteyner kapasitesi yaklaşık bir milyon TEU. Yılport Gemlik Terminali’nin 2018 yılının sonunda iki milyon TEU kapasitesine ulaşması bekleniyor.

yilportun-hedefi-en-iyi-on-konteyner-operatoru-olmak_3.jpg

YILPORT Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Robert Yüksel Yıldırım, 'Gelecek ayları heyecanla bekliyoruz ve yapacağımız yatırımlar ve satın alımlar sonrasında YILPORT’un 2020’ye kadar en iyi küresel konteyner terminal operatörlerinden olabileceğine inanıyoruz' dedi.

Çağla PULATKAN / DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim