• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Yozgat’a hızlı tren ve havaalanı müjdesi

Yozgat’a hızlı tren ve havaalanı müjdesi
Ulaştırma Bakanlığı başta olmak üzere bir çok bakanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da 80 bin nüfuslu Yozgat’a havaalanı ile hızlı tren müjdesi verdi.

Yozgat Sorgun’da toplu açılış törenlerine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan terör başta olmak üzere bir çok konuya değinirken, bu kente yeni müjdeleri de bir bir sıraladı. Yıllardır havaalanı özlemi ile yanıp tutuşan Çorumlular ise halen umutla bekliyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetleri döneminde altyapı yatırımlarının yağdığı 80 bin nüfuslu Yozgat’a yeni müjdeler gelmeye devam ediyor. Altyapı yatırımları ile bugüne kadar ihya edilen Yozgat şimdi de hızlı tren ve havaalanına kavuşacak.

Ulaştırma Bakanlığı başta olmak üzere bir çok bakanın ardından toplu açılış törenleri için bu kente giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da “Yozgat’a giderken eli boş gitmek olmaz. Hem toplu açılış yapalım, hem de yeni müjdeleri duyuralım istedik” diyerek hem hızlı tren hem de havaalanı müjdesi verdi. Böylece yaklaşık 250 bin nüfusu bulunan Çorum’a yıllardır çok görülen havaalanı ve demiryolunun 80 bin nüfuslu komşu kente yapılacak olmasını bir kez de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tekrarlanmış oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat’ta katıldığı törende “Devlet temel hizmetleri getirmekle mükelleftir. Yozgatlı kardeşlerimin havalimanı taleplerine kayıtsız kalmadık. Nihayi aşamaya getirdik. Yozgat Havalimanımızın hayırlı olmasını diliyorum. 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı inşa edilecek. Bir diğer müjdemiz de hızlı tren. Çalışmalar hızla sürüyor 2018 yılında buradaki istasyondan hızlı trene binecek. Bu hizmetler göçün önüne geçmek için yeterli değil. Vatandaşlarımıza doğdukları yerlerde hayatlarını sürdürebilecekleri iş ve aş imkanlarını yaratmak zorundayız. Altyapı ile mağduriyetleri büyük ölçüde giderdik. Şimdi istihdam bakımından Yozgat’ı cazip bir şehir haline getirme derdindeyiz” şeklinde konuştu.

Yıllardır havaalanı ve demiryolu özlemi ile yanıp tutuşan Çorumlular ise halen umutla beklemeye devam edecek gibi görünüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim