• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Yurtiçi uçuşlarda tavan fiyatlar belli oldu

Yurtiçi uçuşlarda tavan fiyatlar belli oldu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, uçak biletlerinde tavan fiyat uygulamasının büyük ihtimalle bayram sonunda yürürlüğe gireceğini bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, uçak biletlerinde tavan fiyat uygulamasının büyük ihtimalle bayram sonunda yürürlüğe gireceğini bildirdi.

 
Düzenleme ile yurt içi uçuşlarda taban ve taban fiyat belirlenecek, en ucuz biletler bir miktar pahalanacak. Uçuştan önceki son 2-3 günde alınan biletler ise yine pahalı olacak. Yıldırım, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) 1 yıl boyunca iç hat  uçuşlarında gerçekleşen fiyatları taradığını ve ortalama bir uçuş bilet fiyatı  çıkardığını belirtti. SHGM’nin tüm havayolu şirketleriyle görüşmeler yaptığını anlatan Yıldırım, çalışmanın tamamlandığını ve karar aşamasına gelindiğini ifade etti. Uçuşlarda revezrvasyonların önceden yapıldığını hatırlatan Yıldırım,  bu nedenle uygulamanın büyük bir ihtimalle bayram sonunda yürürlüğe gireceğini  bildirdi.
 
Yıldırım, “Tavan fiyat koyduğumuzda ucuza  seyahatin önüne de geçmemiz lazım. Yukarıda sınır koyduğunuz zaman 100  liranın altında satılan biletlerin de daha yüksek bedele çıkma riski var, ona da  dikkat ediyoruz. Ama öncelikli olan vatandaşımızın mağdur olmaması. Havayolu  şirketleri de bu konuda sorumluluklarının bilincindeler. Hep  birlikte hem sektörü zora sokmayacak ama aynı zamanda vatandaşı rahatlatacak bir  uygulamayı getirmiş olacağız. Fırsatçıların da önüne geçmeyi  hedefliyoruz” dedi.
 
SON GÜN BİLET KAPSAM DIŞI
 
Edinilen bilgiye göre düzenleme ile yurt içi uçuşlarda taban ve taban fiyat belirlenecek, en ucuz biletler bir miktar pahalanacak. 89 liralık bir bilet 109 liraya kadar çıkacak. Uçuştan önceki son 2-3 günde alınan biletler ise yine pahalı olacak. Düzenleme ile fiyatı 500 lirayı bulan yurtiçi uçuşlar ortadan kalkacak.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim