• BIST 9949.1
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Zagrep-İstanbul uçuşları yeniden başladı

Zagrep-İstanbul uçuşları yeniden başladı
Hırvatistan Havayolları, 12 yıl aradan sonra TAV Havalimanları’nın işlettiği İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Hırvatistan’ın başkenti Zagrep’e tarifeli seferlere başladı.

12 yıl sonra Zagrep-İstanbul uçuşlarına başladı

Hırvatistan Havayolları, 12 yıl aradan sonra TAV Havalimanları’nın işlettiği İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Hırvatistan’ın başkenti Zagrep’e tarifeli seferlere başladı.

Hırvatistan Havayolları’nın haftanın üç günü karşılıklı olarak gerçekleştireceği Zagrep–İstanbul tarifeli seferleri dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

TAV Havalimanları Holding tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı’na 12 yıl sonra Zagrep’ten yeniden düzenlenmeye başlanan Hırvatistan Havayolları tarifeli seferlerinin ilki gerçekleşti. Hırvatistan Havayolları tarafından Hırvatistan’ın başkenti Zagrep’den İstanbul’a düzenlenmeye başlanan seferler sebebiyle Atatürk Havalimanı’nda bir kutlama kokteyli gerçekleşti. TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanına inen Hırvatistan Havayolları’na ait Airbus A319 model uçağın yolcuları çiçeklerle karşılandı.

Törene, TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü ve Hırvatistan Havayolları CEO’su Srećko Šimunović katıldı. Haftada üç gün karşılıklı düzenlenecek seferler ile Hırvatistan’dan İstanbul bağlantılı olarak Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerine ulaşım imkanı sağlanacak.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, “TAV Havalimanları olarak, Hırvatistan Havayolları’nın Zagrep’den İstanbul Atatürk Havalimanı’na tarifeli seferlerine 12 yıl sonra yeniden başlamasından memnuniyet duyuyoruz. İstanbul Atatürk Havalimanı, yolcu akış hızı ve sunduğu hizmet kalitesiyle sadece Türkiye'nin en büyük havalimanı değil, aynı zamanda tüm Avrupa'da övgüyle karşılanan, önemli havalimanlarından biri konumundadır.

Ayrıca, günde ortalama 850-950 uçağın kullandığı İstanbul Atatürk Havalimanı, her gün yaklaşık 90 bin yolcuya hizmet vermektedir. Dış hatlarda 117 hava yolu şirketi 219, iç hatlarda 10 havayolu şirketi 38 noktaya sefer gerçekleştiriyor. Bu rakamlar göz önünde bulundurulduğunda, Hırvatistan Havayolları’nın Zagrep-İstanbul seferleri ile Hırvatistan’dan İstanbul’a seyahat eden yolculara Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerine geçiş imkanı bulmanın yanı sıra, iç hatlarda da başkent Ankara’ya ve ülkemizin en önemli turizm merkezleri olan Antalya ve İzmir gibi kentlere de bağlantı imkanı sağlanmış olacak” dedi.

Hırvatistan Havayolları CEO ve Başkanı Srećko Šimunović ise, “Hırvatistan Havayolları, yolculara yeni değerler ve cazip uçuş noktaları sunmak için daima ilerlemeye ve hizmet kalitesini yükseltmeye gayret göstermektedir. Bugün uçuşlarımız sayesinde Zagrep’in Güneydoğu Avrupa’daki en cazip uçuş noktalardan biri olan İstanbul’a bağlanmasından gurur duyuyorum. Zagrep-İstanbul uçuşlarının Hırvatistan ile Türkiye arasında daha güçlü bir işbirliği kuracağına, ayrıca her ülke için önemli bir ekonomik sektör olan turizmin gelişimine katkıda bulunacağından eminim.

Bunun yanı sıra uçuşların her iki ülke arasındaki dostluğu pekiştireceğine de inanıyorum, zira uçuş bağlantıları aynı zamanda kültür ve deneyimlerle birlikte diğer milletlerle olan iletişim alışverişi anlamına da geliyor. Ayrıca Zagrep ve İstanbul arasında yapılacak uçuşların Star Alliance birliğine global çapta güç katacağına dikkati çekmek isterim.” Zagrep-İstanbul tarifeli uçuşları Salı, Perşembe ve Pazar günleri karşılıklı olarak gerçekleştirilecek.

TAV Havalimanları hakkında

Dünyanın önde gelen havalimanı işletmecileri arasında yer alan TAV Havalimanları, İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nin yanı sıra Türkiye’de İstanbul Atatürk Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı ve Antalya Gazipaşa Havaalanı’yla Tunus, Makedonya ve Gürcistan’da ikişer havalimanının işletmesini yürütüyor. TAV Havalimanları duty-free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilgi işlem, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede TAV Havalimanları Letonya’nın Riga Havalimanı’nda da duty free, yiyecek içecek ve diğer ticari alanların işletmesini gerçekleştiriyor. Şirket iştirakleriyle yılda yaklaşık 420 bin uçak seferine ve yaklaşık 48 milyon yolcuya hizmet sunuyor.

Hırvatistan Havayolları hakkında

Hırvatistan’ın ulusal havayolu şirketi olan Hırvatistan Havayolları, 1989 yılında “Zagreb Airlines d.d.” adıyla Hırvatistan’da anonim şirket olarak kayda geçen ilk firmadır. Temmuz 1990 tarihinden bu yana firma bugünkü ismiyle Hırvatistan Havayolları adıyla faaliyet göstermektedir. Hırvatistan Havayolları, müşterek mülkiyete dayalı iştirak şirketidir.

1992 yılından bu yana Hırvatistan Havayolları, IATA tam üyesi ve 1998 itibariyle de Avrupa Havayolları Briliği (AEA) üyesi olmuştur. Şirket, 2004 yılından bu yana dünyanın en büyük havayolları briliği olan Star Alliance’ın bölgesel üyesi olan firma 1 Ocak 2010 tarihinde ise Star Alliance tam üyesi olmuştur. Sürekli büyüme gösteren ve kısa ile orta mesafe uçuşlarda hizmet veren Havayolları, 20 yılı aşkın bir süredir Hırvatistan şehirlerini Avrupa’nın en önemli başkentlerine ve bu noktalardan da dünyanın geri kalanına uçuşlarıyla bağlamaktadır. Şu ana kadar 2 bin yolcu taşıyan şirket, 20 ülkede 30 uçuş noktasona günde 85 uçuş düzenlemektedir. Şirket şu ana kadar 23 milyon yolcuya hizmet verdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim