• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Zonguldak'ta aynı gemide ikinci çalıntı cip

Zonguldak'ta aynı gemide ikinci çalıntı cip
Zonguldak'ta, 1 ay içinde aynı gemiyle Ukrayna'dan gelen 2'nci cipe, çalıntı olduğu gerekçesiyle el konuldu.

Zonguldak'ta, 1 ay içinde aynı gemiyle Ukrayna'dan gelen 2'nci cipe, çalıntı olduğu gerekçesiyle el konuldu. 21 Mayıs'ta İtalya'dan çalındığı belirlenen 100 bin dolar değerindeki cipin Azerbeycan uyruklu sürücüsü 45 yaşındaki M.A., diğer cipin Azerbeycanlı sürücüsü gibi aracı Ukrayna'da satın aldığını, çalıntı olduğunu bilmediğini ileri sürdü.

Zonguldak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, önceki gün Ukrayna'dan Zonguldak Limanı'na gelen 'Nikolay Konarev' adlı ro-ro gemisindeki K3145 San Marino plakalı cipte inceleme yaptı. Şase numarası kontrol edilen cipin, İnterpol'de çalıntı kaydının bulunduğu saptandı. 21 Mayıs'ta İtalya'dan çalındığı belirlenen yaklaşık 100 bin Dolar değerindeki cipe el konulurken, sürücü M.A. gözaltına alındı.

Sebze-meyve ticareti yaptığını belirten sürücü M.A. ifadesinde, cipi Ukrayna'da satın aldığını, çalıntı olduğunu bilmediğini ileri sürdü. Türkiye'ye iş görüşmesi yapmak için geldiğini, aynı zamanda İstanbul'da hastanede yatan babasını ziyaret edeceğini öne süren sürücü, ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcılığı'nca serbest bırakıldı. Cip, Zonguldak Gümrük Müdürlüğü garajına çekilirken, sahibine ulaşmak için yazışmaların yapılacağı belirtildi.

1 ay önce yine aynı gemiyle gelen ve sürücüsü de yine Azerbeycanlı olan 100 bin Dolar değerindeki başka bir cipe de çalıntı olduğu gerekçesiyle el konulmuştu. O aracın sürücüsü N.G. de ifadesinde cipi Ukrayna'dan satın aldığını, çalıntı olduğunu bilmediğini ileri sürmüş, Türkiye'ye de Ankara'da hastanede tedavi gören babasını ziyaret için geldiğini iddia etmişti. Bu cipin de gümrük müdürlüğü garajında tutulduğu, sahibine ulaşmak için yazışmaların sürdüğü bildirildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim