• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

23 kuruşa 140 km giden elektrikli otomobil

23 kuruşa 140 km giden elektrikli otomobil
Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği ve 23 kuruşla 140 kilometre yol gidebilen elektrikli otomobil sanayicilerden tam not aldı.
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğrencilerinin geliştirdiği ve 23 kuruşla 140 kilometre yol gidebilen elektrikli otomobil sanayicilerden tam not aldı. 
 
SAÜ İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu (SAİTEM), Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret ederek, elektrik enerjisi ile çalışan Evrim-2 aracının yurt dışındaki yarışmalarda temsil etmesinde verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Prof. Dr. Fatih Üstel ve SAİTEM adına topluluğun temsilcisi Volkan Çetin, beraberinde götürdükleri aracın özelliklerini Kösemusul ve yönetim kurulu üyelerine tanıttı. 
 
Çetin, önceki hafta 27 farklı ülkeden 200'den fazla takımın yarıştığı ve Türkiye'den de 13 topluluğun katıldığı 'Shell Eco Marathon'unda Türkiye 1'nciliği ve Avrupa 7'nciliği kazandıklarını belirterek, hedeflerinin öncelikle bundan sonraki yarışmada Avrupa birinciliği olduğunu ifade etti. Çetin, Evrim-2 aracının 1 Kwh'lik ve 23 kuruşluk elektrikle 140 kilometre yol kat ettiğini ve aracın yüzde 90 yerli olduğunu belirterek, bu özelliği ile aracın Türkiye'nin en verimli elektrik arabası olduğunu vurguladı. 
 
Prof. Dr. Fatih Üstel, araca yaptığı katkılardan dolayı SATSO'ya teşekkür etti. Üstel, "Desteklenmemiz ilerlememiz açısından çok önemliydi. Üniversitemiz bünyesinde çalışmalarını sürdüren SAİTEM ekibi başta otomotiv sektörü olmak üzere birçok sanayi dalında ülkemizin gurur kaynağı olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Evrim-2 ile ülkemiz yurt dışında başarı ile temsil edildi." diye konuştu. 
 
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ziyarette SAİTEM topluluğunu tebrik etti. Genç girişimcilik ruhlarının desteklenmesinin ülke ekonomisi ve sanayisi için önemli olduğunu vurgulayan Kösemusul şunları kaydetti: "Gençlerin desteklendiği takdirde ortaya Evrim-2 gibi araçlar ve uluslar arası başarılar ortaya çıkıyor. Bizim de yerli araç üretimi konusunda çalışmalarımız var. Öğrencilerimiz yüzde 90 yerli malzeme ile elektrikli araç geliştirmişler. Tebrik ediyorum. Kendilerine desteğimiz sürecek."
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim