• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

4.5 milyonuncu oto Japonya'ya üretildi

4.5 milyonuncu oto Japonya'ya üretildi
2013 yılında da sektörde otomobil üretiminde ve ihracatında liderliğini sürdüren Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, 4.5 milyonuncu otomobilini üretti.

Üretilen 4.5 milyonuncu araç ise Japonya’ya gidecek kırmızı renkli bir Clio, Japon pazarındaki adıyla Lutecia oldu. Düzenlenen tören sırasında bir konuşma yapan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Genel Müdürü Ales Bratoz, “40 yılı aşan tarihiniz boyunca birçok gurur duyulacak iş yaptınız. Şimdi de 4.5 milyonuncu otomobilin gururunu yaşıyorsunuz. Bu sadece Oyak Renault’nun değil, Renault Grubunun da gururu. Bugün bizlerle paylaştığınız bu gurura benim yönetimim süresince yenilerini ekleyeceğimiz konusunda sizlere söz veriyorum” diyerek çalışanlara bu büyük başarı için teşekkür etti.

Renault Euromed-Afrika Bölgesi Başkanı Jean-Christophe Kugler de, “Öncelikle Renault üst yönetiminin bu müthiş otomobille duyduğu gururu sizlere iletmek istiyorum. Clio 4 Renault’nun değişiminin simgesi. Bugün Renault çok daha hırslı, çok daha iddialı, çok daha kendine güvenen ve uluslararası pazarları fetheden bir marka. Renault Tasarım Direktörü Laurens van den Acker ile Clio 4’ün Renault’nun atılımının simgesi olmasını düşlemiştik. Biz düşledik, sizler düşümüzü gerçeğe dönüştürdünüz” dedi.

Oyak Renault’nun ürettiği 4.5 milyon otomobilin yüzde 54’ü, 5 kıtada Avustralya’dan Yeni Zelanda’ya, Fransa’dan İngiltere’ye, Tayland’dan Japonya’ya, Fas’tan Güney Afrika’ya, Kolombiya’dan Martinik’e 100’den fazla ülkede satıldı.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim