• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

4 elektrikli otodan biri Bursa'dan çıkıyor

4 elektrikli otodan biri Bursa'dan çıkıyor
Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Renault’un bu yıl ve gelecek yıl dünya piyasasına 4 yeni elektrikli modeli sunacağını belirtti.

4 ELEKTRİKLİDEN BİRİ BURSA'DAN

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Renault’un bu yıl ve gelecek yıl dünya piyasasına 4 yeni elektrikli modeli sunacağını belirtti.

Renault ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürlüğü arasındaki Sıfır Salımlı İşbirliği Hazırlık Programı Anlaşması’nın imza töreninde konuşan Aybar, “Dünyada dolaşan 1 milyar motorlu taşıt, toplam karbondioksit salımının yüzde 13’ünü oluşturuyor” dedi.

Türkiye teknoloji üssü olacak

Aybar, şöyle konuştu: “İlk partide Renault bu yıl ve gelecek yıl piyasaya 4 yeni modeli sadece elektrik motorlu olarak çıkartıyor. Bunlardan Fluence ZE’yi ise Oyak Renault fabrikasında dünya için üretmeye başlayacak. 85 kilovat motor gücüne kadar olan elektrik motorlu araçların ÖTV’si yüzde 3 olarak belirlendi. Bu destekle ülkemiz, sektörün yüksek katma değer üreten, yüksek teknolojiye sahip, çevreci ve rekabetçi ürünlerin üretimi üssü olmak yolunda büyük ivme kazanacak.”

Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu da firmanın bu büyük değişimin öncüsü olmayı amaçladığını belirterek, şöyle konuştu: “Bu yeni 4 modelin 2 tanesi Fransa’da, 1 tanesi İspanya’da, 1 tanesi Bursa’daki Oyak Renault fabrikasında olmak üzere 4 farklı fabrikada üretilecek. Bu, teknolojik olarak önde gittiğimizin çok büyük nişanesidir. Elektrikli versiyonun seri üretim hazırlıkları bu yaza kadar bitmiş olacak.”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de ilk defa Türkiye’de bir belediye olarak “İklim Eylem Planı” yaptıklarını ve projelerinin AB tarafından kabul edildiğini söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim