• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Adres taşıma e-Devlet'e geliyor!

Adres taşıma e-Devlet'e geliyor!
Altüst soy bilgisi ve veraset gibi hizmetleri ile dikkat çeken e-Devlet, yeniliklerine hız kesmeden devam ediyor. e-Devlet'e şimdi de adres taşıma hizmeti eklenecek.

Türkiye'nin dijitalleşmede en büyük atılımı olan e-Devlet, geçtiğimiz aylarda sunduğu altüst soy bilgisi ve veraset sorgulama gibi hizmetleri ile isminden söz ettirmeyi başarmıştı. Yeniliklerine hız kesmeden devam eden e-Devlet, şimdi de adres taşıma hizmeti üzerinde çalışıyor.

e-Devlet'te başlatılan yeni çalışmaya göre; vatandaşlar taşınma sonrası kurum kurum dolaşmak yerine, cep telefonu veya bilgisayar üzerinden tüm abonelik işlemlerini, adres kayıt ve okul değişikliklerini yapabilecek.

Kamu ve özel sektörde belge talep edilmeden hızlı işlemler yapılması üzerine yoğunlaştıklarını belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürü Ensar Kılıç konuyla ilgili; "Bir kurumun bir kişi ile ilgili veriyi doğrulayabilmesi için sistemlerin konuşması gerekiyor. Bu bizim ulusal e-Devlet stratejimizde eylem planlarımızdan bir tanesidir" ifadelerini kullandı.

Ensar Kılıç sözlerine; “Eğer bir yerden bir yere taşınacaksanız bunu bütünleşik hizmet olarak ele alacağız. e-Devlet’te tek bir ekran yapacağız. Bazı bilgiler otomatik olarak önünüze gelecek. Sisteme girdiğinizde eski adresiniz çıkacak, siz hangi adrese gitmek istiyorsanız onu girdiğiniz anda çocuğunuzun okulunu da aynı anda o ekran üzerinden taşıyacaksınız. Adres kaydını taşıyabileceğiniz gibi elektrik, su gibi tüm abonelik işlemlerini de buradan yapabileceksiniz. Yani bir yerden bir yere taşınırken nasıl bütün kayıtlarımızı alıp gidiyorsak hepsini tek ekran üzerinden yapacağız. Arka planda sistemler birbiriyle verinin doğruluğunu kontrol ederek bunu yapacak.” şeklinde devam etti.

Son olarak e-Devlet'e adres taşıma özelliğinin henüz ne zaman sunulacağının bilinmediğini belirtelim. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim