• BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Airbus, üç boyutlu baskı yöntemiyle drone ve otonom araç üretecek

Airbus, üç boyutlu baskı yöntemiyle drone ve otonom araç üretecek
Airbus ve Local Motor (LM) Industries, Neorizon adı verilen bir ortaklık kapsamında üç boyutlu baskı yöntemiyle drone ve otonom araç üretecek. Maksat, verimli ve çevreci araçlarla kirliliği azaltmak.

Airbus, San Francisco merkezli üç boyutlu baskı alanında uzmanlık gösteren Local Motor (LM) Industries isimli bir girişimle drone ve otonom araç üretmek için bir anlaşma imzaladı. Neorizon adı verilen şirket sürekli gelişen teknoloji ve değişkenlik gösteren müşteri talepleri doğrultusunda üretim yapmayı planlıyor.

LM Industries’in CEO’su Jay Rogers, hızlı şehirleşme ve bunun sonucunda ortaya çıkan insan kalabalığının verimsiz ve kirlilik yaratan ulaşım alternatifleri ile taşınması hususunun yerel yönetimler ve devletleri fazlasıyla zorladığını belirtiyor. Rogers bu konuda yaptığı açıklamada, “Günümüz ulaşım altyapısı ve toplu üretim anlayışı kesinlikle esnek değil. Ciddi bir sermayeye de ihtiyaç duyan bu anlayış, değişen teknolojiye ayak uydurmaktan oldukça uzak.” ifadelerini kullanıyor.

Söz konusu engelleri aşmak maksadıyla "Mikrofabrika" mantığıyla hareket etmeyi planlayan Neorizon, ihtiyaç duyulan ulaşım araçlarını verimli ve hızlı bir şekilde basmayı planlıyor. Şirketin harekât merkezi ise Airbus’ın Münih yakınlarındaki Ludwig-Bölkow-Kampüsü olacak.

jphavacilik-devi-airbus-uc-boyutlu-baski-yontemiyle-dron-ve-otonom-arac-uretecek115001_0.jpg

Airbus’ın Dijital Dönüşüm Müdürü Peter Weckesser, “2016 yılından beri çalıştığımız LM Industries’in dijital üretim ve açık kaynak tasarımı alanlarındaki önemini fark ettiğimiz için çok mutluyuz.  Neorizon’ı kuran iki şirket olarak kaynak ve tecrübelerin birleştirilmesinin önemini de anlamış bulunuyoruz. LM Industries’in dijital üretim alanındaki tecrübesi ile Airbus’ın malzeme uzmanlığı, üç boyutlu metal baskı ile eklemeli üretim ve prototip çıkarma ile seri üretim alanlarındaki uzmanlıkları sektöre yeni bir soluk getirecek.” açıklamalarında bulundu.

LM Industries, 2016 yılında Olli adını verdiği bir otonom servis aracı basmıştı. Geleneksel bir araca göre %90 daha az parçanın kullanıldığı araçta %100 geri dönüştürülebilir malzemeler kullanılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim