• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Allison'dan olağanüstü araç performansı

Allison'dan olağanüstü araç performansı
Allison Transmission, COMVEX 2011'de kamyon ve otobüs uygulamalarının yakıt verimliliğini optimize etmeye yönelik geliştirdiği şanzıman teknolojilerini sunacak.

Allison'dan olağanüstü araç performansı

Ticari araçlar için tam otomatik şanzıman ve hibrid tahrik sistemleri alanlarında dünyanın en büyük üreticisi Allison Transmission, COMVEX 2011'de kamyon ve otobüs uygulamalarının yakıt verimliliğini optimize etmeye yönelik geliştirdiği şanzıman teknolojilerini sunacak.

Allison tam otomatik şanzıman, motordan aracı hareket ettiren tekerleklere kesintisiz güç sağlıyor. Allison’ın planet dişliyle bir araya gelen tork konvertörü teknolojisi ve en gelişmiş teknoloji ürünü elektronik kontrolleri, olağanüstü araç performansı ve verimliliği sunuyor. Ayrıca, Reduced Engine Load at Stop (RELS)/ Duruş Anında Azaltılmış Motor Yükü ve Vehicle Acceleration Control (VAC)/Araç İvmelenme Kontrolü gibi yakıt tasarrufu için geliştirdiği özellikleri hem otobüs, hem de kamyon uygulamalarında yakıt ekonomisinde artış sağlıyor.

COMVEX 2011'de Allison’ın 2000, 4000 ve Torqmatic® Serisi şanzımanları sergilenecek. Allison 2000 Serisi tam otomatik şanzıman, motorları 300 bg ve 780NM'ye kadar olan kamyonlar ve dolu ağırlığı 15.000 kg'a kadar olan midibüs ve şehirler arası otobüsler için tasarlanıyor. Allison Torqmatic® serisindeki T280R şanzıman ise dolu ağırlığı 24,000 kg'a kadar olan otobüsler için üretiliyor. Motorları 680 Bg ve 2644 Nm'ye kadar olan kamyonlara yönelik geliştirilen 4000 Serisi şanzıman da Allison standında sergilenecek özel ürünler arasında yer alıyor.

Allison Transmission'ın Türkiye Pazar Geliştirme Yetkilisi Özgür Arasan yaptığı açıklamada; "Türk kamyon ve otobüs işletmecileri, Allison tam otomatik şanzımanları giderek daha çok benimsiyor. Ürünlerimizin performans ve dayanıklılığı, filoların üretkenliğinin artmasına ve bakım giderlerinin azalmasına katkıda bulunuyor" dedi.

Allison standını ziyaret edenler, ürünlerin avantajları hakkında bilgi alarak, aktarma organlarının optimizasyonu için geliştirilen Allison'un yakıt tasarrufu yazılımı Vehicle Acceleration Control (VAC)/Araç İvmelenme Kontrolü'nü de içeren en son teknolojik özellikleri görebilecek. Allison’ın VAC sistemi, aracın yükü ve güzergahın özelliklerine göre motorun torkunu doğrudan kontrol ederek aracın hızlanma profilini tanımlıyor. Sürücünün gidişine odaklanıyor ve hızlanmayı kontrol ederek sarsıntısız, yakıt verimliliği yüksek bir hızlanma oranı sağlıyor. Aynı zamanda güvenli ve ekonomik sürüş için sürücüden kaynaklanabilecek hatalı kullanımları kontrol ediyor.

www.UlasimOnline.Com  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim