• BIST 8718.11
  • Altın 2248.012
  • Dolar 32.3309
  • Euro 35.1876
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Android'de Instagram kullananlar tehlikede!

Android'de Instagram kullananlar tehlikede!
Android telefon üzerinden Instagram hesaplarının kimlik bilgilerini çalmayı hedefleyen 13 yeni zararlı yazılım.

Instagram kullanıcılarını etkileyen Android / Spy.Inazigram adında yeni kötü yazılım bulunda. Bu kötü amaçlı yazılım, Google Play Store'da yer alan 13 uygulamada tespit edildi. Uygulamalar; Instagram kimlik bilgilerini oltalama yoluyla ele geçirerek uzak bir sunucuya gönderiyor.

13 uygulamanın 7’si Türkçe hazırlanmış. Dolayısıyla en çok Türkiye’deki kullanıcılar hedef alınmış gibi görünüyor. Ancak tüm dünyadaki Instagram kullanıcılarını hedefleyebilmek için diğer uygulamalar İngilizce düzenlenmiş. Son tespitlere göre bu kötü amaçlı uygulamalar global düzeyde 1.5 milyon kullanıcı tarafından indirildi.

Tüm uygulamalar, Instagram kimlik bilgilerini toplama ve bunları uzaktaki bir sunucuya gönderme esasına dayanan bir tekniği kullanıyordu. Kullanıcıları indirmeye yöneltmek için uygulamalar, herhangi bir Instagram hesabındaki takipçileri, beğenilmeleri ve yorumları artırmayı vaat ediyor. 

İlginç şekilde, ele geçirilen hesaplar gerçekten de bir süre için takipçi sayılarını artırmak için kullanıldı.

Uygulamaları indiren kullanıcıların Instagram benzeri bir ekran aracılığıyla kimlik bilgilerini kullanarak giriş yapması gerekiyor. Forma girilen kimlik bilgileri saldırganların sunucusuna düz metin olarak gönderiliyor. Kimlik bilgilerini girdikten sonra, kullanıcı "yanlış şifre" diye bir hata mesajıyla karşılaşıyor ve giriş yapamıyor. 

Hata mesajı ayrıca, kullanıcının Instagram'ın resmi web sitesini ziyaret etmesi gerektiğini ve üçüncü parti uygulamada oturum açmak için hesabın doğrulandığını gösteren bir not içeriyor. Kurbanlar, yetkisiz kişiler hesaplarına giriş yapmak istediğinde bilgilendirildiğinden ve Instagram'ı açar açmaz hesaplarını doğrulamaya teşvik edildiğinden, bu not sayesinde şüphelerin azaltılması amaçlanıyor.  

Kendinizi nasıl koruyabilirsiniz?

Söz konusu uygulamalardan birini indirdiyseniz, simgelerinden birini yüklü uygulamalarınızın altında bulacaksınız. Ayrıca, Instagram'dan hesabınıza giriş yapmaya teşebbüs eden biri hakkında, bir uyarı görmüş olacaksınız. Son olarak, Instagram hesabınızın takipçi ve takip edilen sayıları artmış gibi görünebilir veya hiç göndermediğiniz yorumlara yanıt alabilirsiniz.

Cihazınızı temizlemek için uygulama yöneticinizde bulunan sözkonusu uygulamaları kaldırın veya sizin için tehditleri ortadan kaldırabilecek güvenilir bir mobil güvenlik çözümü kullanın.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim