• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Ankara'da galeriler Gölbaşına taşınacak

Ankara'da galeriler Gölbaşına taşınacak
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara'da şehir içindeki ikinci el oto galerileriyle ikinci el oto pazarının Gölbaşı'na taşınacağını belirterek, bu ilçede ''otomobil şehri''nin kurulacağını söyledi.

Ankara'da galeriler Gölbaşına taşınacak

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara'da şehir içindeki ikinci el oto galerileriyle ikinci el oto pazarının Gölbaşı'na taşınacağını belirterek, bu ilçede ''otomobil şehri''nin kurulacağını söyledi. Projenin ayrıntıları şöyle:
Atalay, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile birlikte, Ankara şehir içindeki oto galerinin taşınmasının planlandığı Gölbaşı'ndaki alanı inceledi.

Bakan Atalay, burada yaptığı açıklamada, oto galerilerinin şehir içinde hayatı zorlaştırdığını, caddeleri, sokakları araçların doldurduğunu, güvenlik açısından da sıkıntılara neden olduğuna işaret ederek, illerde bu konuda büyük bir seferberlik olduğunu belirtti.

Ankara'da da uzun süre değişik alternatifler üzerinde çalışıldığını, bu çalışmalarda Ankara Büyükşehir Belediyesi, valilik ve ikinci el oto satışıyla ilgili derneklerin birlikte hareket ettiğini anlatan Atalay, ikinci el oto galerileriyle ikinci el oto pazarının Gölbaşı'na taşınacağını ve ''otomobil şehri'' gibi bir yerin oluşturulacağını bildirdi.

Atalay, yapılacak yerin hem vatandaşlar için hem de esnaf için çok önemli olduğunu vurguladı. ''Ankara rahatlayacak'' diyen Bakan Atalay, projenin Gölbaşı ilçesi için de çok önemli olduğuna işaret etti.

''2.5 MİLYON METRE KARELİK ALAN''

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek de projeye ilişkin yaptığı sunumda, Gölbaşı'ndaki alanın 15 yıl önce kamulaştırılmaya başlandığını belirterek, alanın yaklaşık 2.5 milyon metre kare olduğunu söyledi.

Gökçek, diğer çalışmaların ardından pazartesi günü alanın tapuya tescilinin yapılmasının planlandığını ve arkasından kat karşılığı ihaleye çıkacaklarını bildirdi.

Bölgede, otobüs, minibüs ve iş makineleri gibi taşıtların satışının yapılacağı alanlar oluşturulacağını, Yenimahalle'deki ikinci el oto pazarının da bu alana taşınacağını belirten Gökçek, ayrıca Ankara'ya gelen tırlar için otopark oluşturulacağını, oto tamir alanlarının hazırlanacağını, sosyal ihtiyaçlar için de otel, plaza, noter, banka ve lokantaların açılmasının hedeflendiğini anlattı.

Gökçek, ''Eğer yetiştirebilirsek önümüzdeki perşembe, yetiştiremezsek bir daha ki perşembe ihaleye çıkmak istiyoruz. İhale süreci yaklaşık 20 gün sürer. İnşallah müşteriyi bulursak 4-5 ayda projeyi bitiririz'' diye konuştu.

Gökçek, projenin zamanında bitirilmesi için hava şartlarının da önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Bakan Atalay daha sonra, dünyaca ünlü bıçakların üretildiğinin belirtildiği ''Mogan Bıçak'' atölyesini gezdi. Buradan el yapımı bir bıçak satın alan Atalay, bıçağın ustasından da bilgi aldı.

SİTELER'E TAKİP MEKANİZMASI

Bu arada Bakan Atalay, Siteler esnafını ziyaret ederek, sorunları hakkında bilgi aldı.

Atalay, Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ankara Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ankara Döşemeciler ve Sanatkarlar Odası'nın bulunduğu Siteler Meslek Odaları'nı ziyaretinin amacının, bölgedeki çalışmaları gözden geçirmek ve yapılabilecekler konusunda bilgi alışverişinde bulunmak olduğunu söyledi.

Geçmişte Siteler'de esnaf arasında birlik olmadığını, ancak şimdi bir arada bulunduklarını ifade eden Atalay, hükümetin, büyükşehir belediyesinin ve valiliğin bölgedeki sorunları tekrar masaya yatırdığını belirtti ve buradaki durumu takip etmek için Takip Mekanizması kuracaklarını bildirdi.

''Siteler, sadece Ankara'nın değil, Türkiye'nin kalbiydi'' diyen Atalay, mobilyada, lakede, söz sahibi olan Siteler'in son 15 yıldır geri planda olduğuna işaret etti.

Siteler'in eski konumuna getirilmesini amaçladıklarını belirten Atalay, ailelerin alışveriş yapıp dinlenecekleri alanların oluşturulmasıyla insanların bu bölgeye çekilebileceğini ifade etti.

Atalay, mobilya, lake, ev tekstili gibi alanlarda faaliyet gösteren Siteler'in yeniden eski haline getirebileceklerine inandığını dile getirerek, ''Hükümet olarak biz elimizden geleni yapacağız. Esnafa da burada önemli işler düşüyor. Valimizden de, Ankara Belediye Başkanımızdan da Siteler üzerine tir tir titremelerini, buranın dinamik bir yer haline getirilmesini bekliyoruz'' diye konuştu.

Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Siteler için yapılan projeler hakkında Bakan Atalay ve esnafı bilgilendirdi.

Esnafın doğalgaz konusunda talepte bulunduğunu, ancak doğalgaz getirildikten sonra 16 aboneliğin yapıldığını anlatan Gökçek, esnafa bu konuda sitemde bulundu.

Gökçek, Siteler esnafından gelen ikinci talep olan asfalt sorununu çözdüklerini, kaldırımların da tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi.

Samsun yolu üzerinde yaklaşık 250 araçlık bir otopark alanı hazırladıklarını anlatan Gökçek, burada daha başka aktiviteler için esnaf odalarından teklif beklediklerini, ancak odalardan bu tekliflerin gelmediğini söyledi.

Vali Yüksel de konuşmasında, ''Siteler'' adının ve marka gücünün tüm Anadolu halkı tarafından çok iyi bilindiğini vurguladı.

Siteler'in kalkınması konusunda kendisine düşen görevleri yerine getireceğini belirten Yüksel, ''Siteler esnafının emrinde ve hizmetindeyiz'' dedi.

Bakan Atalay daha sonra, kaldırım ve otopark çalışmasının yapıldığı bölgeyi gezerek, burada esnaf ve vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim