• BIST 9881.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Apple'ın 2015 sürprizleri neler?

Apple'ın 2015 sürprizleri neler?
Apple'ın 2015 Sürprizleri Neler?MACApple'ın merakla beklenen birçok yeni ürünü bu yıl içerisinde tanıtılacak ve satışa sürülecek. Apple Watch'tan 12 inç Macbook'a kadar Apple'ın 2015 planları haberimizde.

Yeni yıl yeni heyecanlar ile başladı. Teknoloji dünyası her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok yeni ürünün tanıtımına sahne olacak. Yıl boyunca çeşitli ürünlerini duyuracak ve satışa çıkaracak markalardan biri de Apple. Cupertinolu şirketin 2015 yılında tanıtması beklenen birçok yeni ürün bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl ön gösterimi yapılan Apple Watch şüphesiz Apple hayranlarının ve teknoloji meraklılarının en çok merak ettiği ürünlerden birisi durumunda. Bir diğer merak uyandıran ürün ise retina ekranıyla gelmesi beklenen 12 inç Macbook ya da Macbook Air. 

Bu iki ürünün yanısıra, mevcut Apple ürünlerinin de rutin güncellemeleri yıl içinde gerçeklece. Minor ve major güncellemeler alacak ürünlerin içinde Macbook Pro'lar, iMac'ler ve Mac Mini modelleri var. iPhone ise her zaman şirketin en merak edilen ürünlerinden biri durumunda.

Kısacası Apple açısından dopdolu bir yıl bizleri bekliyor. Bu nedenle biz de yılın hemen başında Cupertinolu teknoloji devinin, bu yıl için ne gibi planlar yaptığını ve hangi ürününü ne zaman duyurabileceğine yönelik beklentileri bir araya getirelim istedik.

İşte ürünlere göre Apple'ın 2015 planları...

Apple Watch

Apple'ın geçtiğimiz yıl iPhone 6 tanıtım etkinliği sırasında ön gösterimini yaptığı Apple Watch bu yılın en merak edilen teknoloji ürünlerinden biri durumunda. Apple Watch'un akıllı saat ve giyilebilir teknoloji alanında yeni bir devrim yaratıp yaratamayacağı tamamen Apple Watch'un başarısına bağlı. Daha önce Ocak ayında tanıtılacağı söylenen ürün ile ilgili bazı söylentiler sabırsızlananları üzebilir. 2015 yılı başları olsn piyasaya sürülüş tarihi bir ihtimallle yıl ortasını bulabilir. Bakalım Apple Watch, bekleyenlerine ne zaman merhaba diyecek.

iPad Pro

Apple'ın uzun zamandır dedikodulara konu olan bir diğer ürünü ise iPad Pro. 12.2 inç ile 12.9 inç arasında bir ekran büyüklüğüne sahip olması beklenen iPad Pro, iPad ailesinin profesyonel kullanıma yönelik en büyük ürünü olacak. A8X işlemci, yüksek çözünürlüklü ekran ve streo ses ile gelmesi bekleniyor. Cihazın adının iPad Air Plus olabilceği de ortaya atılan iddialar arasında. Bakalım Apple yeni iPad modeline nasıl bir isim verecek?

12 inç Macboook / Macbook Air

dsc_4243.jpg

Apple'ın uzun zamandır beklenen bir diğer ürünü ise retina ekrana sahip olacağı iddia edilen 12 inç'lik dizüstü bilgisayarı. Tıpkı iPad Pro / iPad Air Plus iddialarında olduğu gibi bu ürün için de isim konusunda bir belirsizlik mevcut. Kimi kaynaklar cihazı Macbook olarak anarken kimi kaynaklar Macbook Air şeklinde isimlendiriyor. Adı her ne olursa olsun cihazın asıl merak uyandıran kısmı teknolojisinde yatıyor. İddalar yeni cihazda 12 inç retina ekran kullanılacağı ve fansız bir tasarıma yönelineceği şeklinde. Ayrıca, 12 inç Macbook Air'in uzay grisi, beyaz gümüş ve altın renk seçenekleri ile gelebileceği iddia ediliyor. Cihazın ortaya çıkma tarihi ise 2015 yılı başları ya da ortaları olarak belirtiliyor. Yeni cihaz eğer yaz aylarına kalırsa, muhtemelen WWDC etkinliği kapsamında tanıtılacaktır.

4 inç iPhone / iPhone 6s / iPhone 6s Plus

screen-shot-2015-01-01-at-223148.png

Geçtiğimiz yıl 4.7 inç ve 5.5 inç'lik iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerini tanıtan Apple'ın bu yıl yeni modeller üzerinde köklü bir tasarımsal değişikliğe imza atması beklenmiyor. Daha önceki serilerde de olduğu gibi şirketin mevcut tasarımlar üzerinde donanımsal değişiklikle yetinmesi muhtemel. iPhone 6 modellerinin eleştirilere konu olan kamera çıkıntısının ise gelecek nesilde bulunmaması sürpriz olmayacaktır. Daha güçlü işlemciler, artacak bellek miktarı ve birkaç nesildir artmayan kamera çözünürlüğünün yeni iPhone'larda artması muhtemel gelişmeler arasında. Asıl merak uyandıran ise Apple'ın 4 inç'lik yeni bir iPhone modeli duyurup duyurmayağı. Tedarikçi kaynakları ve şirkete yakın isimlerin beklentileri bunun gerçekleşeceği yönünde. iPhone 6 modelleri için klasik güncelleme döngüsü Eylül ayını işaret etse de eğer gerçekleşirse 4 inç'lik yeni model için tarih kestirmek oldukça güç. 

Macbook Pro / iMac

screen-shot-2015-01-01-at-223437.png

Apple'ın yıl içinde güncelleyeceği diğer iki ürün ise Retina Macbook Pro ve iMac olacak. Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz yıl 5K retina ekranlı iMac'i de tanıtan şirketin tüm modellerde donanım güncellemesine gitmesi bekleniyor. Aslında hem Macbook Pro hem de iMac güncellemesi için ipler biraz Intel'in elinde. Donanım güncellemesinde en önemli bileşenlerden birinin işlemci olması, güncel modellerin çıkmasını zorunlu kılıyor. Intel'ın Broadwell işlemcileri geciktirmesi nedeniyle ertelen daha önceki güncellemeyi düşünürsek, Apple'ın yeni Retina Macbook Pro ve iMac modellerinde Broadwell işlemcileri kullanacağını söyleyebiliriz. Her iki cihazda da tasarımsal bir değişiklik yaşanması beklenmiyor.

OS X 10.11 ve iOS 9

2014-06-02-image-28.png

Apple'ın mobil ve masaüstü işletim sistemlerinin klasik bir şekilde evrensel geliştiriciler konferansı sırasında tanıtılacağına kesin gözüyle bakılabilir. Haziran ayında gerçekleşecek konferas sırasında tanıtılacak işletim sistemlerinde köklü bir değişiklik beklentisi yok. Bunun en büyük nedeni ise her iki sistemin de geçtiğimiz yıl ve önceki yıl radikal tasarımsal değişimler geçirmiş olması. Son yıllarda her yeni sürüm ile giderek artan, iOS ve Mac arasındaki entegrasyonun yeni sürümlerde de devam edeceğini söyleyebiliriz. Örneğin, Siri'nin Mac'e gelmesi beklentilerden sadece biri. Bakalım yeni işletim sistemlerinde ne gibi değişimler yaşanacak?

Kaynak: Shiftdelete.net

www.ulastirma.com.tr

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim