• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Aston Martin Rapide AMR tanıtıldı

Aston Martin Rapide AMR tanıtıldı
Yeni aile otomobili Aston Martin Rapide AMR, sonunda yüzünü gösterdi.

DB11 ve Vantage’ın ardından aileye katılan Aston Martin Rapide AMR, daha önceden alıştığımız departman karakterini sedan otomobil gövdesinde sunuyor. 

Geçtiğimiz ay içerisinde 2017 yılında başlangıcı yaptığı AMR departmanının ikinci üyesini ekleyen Aston Martin, “boş zamanını” değerlendirme konusunda oldukça başarılı. Bu kez sadece aradan 1 ay gibi bir zaman zarfının geçmesinin ardından ailenin üçüncü üyesinin duyurusunu gerçekleştiren İngiliz marka, sınırlı üretim felsefesini departmanın özel renkleriyle bir araya getiriyor. Toplamda sadece 210 tane üretileceği açıklanan Aston Martin Rapide AMR, yüksek performanslı bir sedan otomobil ile, maksimum sürüş dinamiğinin orta noktada buluşturulması üzerine hayata geçirilmiş bir otomobil olarak karşımıza çıkıyor.

AMR’nin sihri 

Kaputunun altında standart versiyonda gördüğümüz on iki silindirli makineyle gelen Rapide AMR’de elbette ki bir artış söz konusu. Rapide S’te 552 beygir güç ve 630 Nm tork üreten bu motor, AMR dokunuşunun ardından artık 580 beygir güç seviyesine çıkıyor. Yapılan geliştirmelerle 0’dan 100’e hızlanmasını 4.2 saniyede tamamlayabilen otomobilin maksimum erişebileceği limit ise 330 km/s olarak teknik tabloya yansımakta. İşin hızlanma boyutunun karşısında da takdir edersiniz ki artan limitleri kontrol altına alması gereken bir fren sistemi gerekiyor. Aston Martin burada bizleri önde altı, arkada ise dört pistonlu kaliperlerin görev yaptığı karbon seramik disklerle karşılıyor. 

Renk paletinin yanı sıra, ön lip, marşpiyeller ve arka difüzör gibi parçaların tamamında karbon fiber parçalarıyla fark yaratan AMR versiyonunda 21 inç‘lik jant seti ve özel egzoz sistemini de ayrı bir yere not etmek gerekiyor. Kokpit bölümüyse diğer AMR versiyonlarında olduğu gibi bolca karbon fiber ve Alcantara döşemenin birlikteliğine sahne. İlk teslimatları bu yılın son çeyreğinde yapılacak olan Rapide AMR modellerin yurt dışında 240.000 dolarlık fiyatla alıcı bulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim