• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Audi, 2019 model A1'i duyurdu

Audi, 2019 model A1'i duyurdu
Audi’nin küçük sınıf otomobili A1'in 2109 modeli yenilenerek çok daha agresif çizgilere ve teknolojik bir iç mekana kavuştu.

Alman otomobil üreticisi Audi'nin B segmentinin premium kategorisindeki A1 modelinin ikinci nesli resmi olarak tanıtıldı. 2019 modelinde eskisine göre çok daha keskin bir tasarıma ve daha teknolojik bir kabine kavuşacak olan A1, 95’ten 200 beygire kadar geniş bir yelpazede sunulacak.

İddialı tasarım ön tarafta geniş bir tek parçalı ızgarayla başlıyor. Opsiyonel olarak sunulan LED ön farlar ile S Line gövde kiti otomobile keyifli detaylar katıyor. Arka tarafa doğru yükselen bel çizgisi ve baskın karakter hatları A1’e özgünlük katan detaylar. Yeni A1 markanın ikonik Sport Quattro’suna da göndermelerde bulunuyor: Izgaranın hemen üstündeki üçlü yarık ve kaputun genel çizgisi Audi’nin efsanesine saygı duruşunda bulunuyor.

Teknolojik güncellemeler içeriyor

Opsiyonel S Line ile daha geniş hava girişleri, büyük bir arka spoyler ve yan etekler sunuluyor. 11 farklı renk seçeneğine sahip olacak olan otomobilin müşterilerine kişiselleştirme konusunda tavan, ayna ve eteklerde kontrast renk seçeneği de sunulacak. Teknolojik kabin İç mekan da çağın gereksinimlerini karşılayacak şekilde revize edilerek baştan tasarlanmış. En baz donanımda bile standart sunulan fonksiyonel direksiyon ve 10.25 inçlik dijital gösterge panelinin yanı sıra, yolcu tarafındaki A1’e özgü tek parçalı havalandırma ızgarası dikkat çekici.

Kişiselleştirme seçenekleri bulunuyor

Otomobilin dışı gibi iç mekanında da çeşitli kişiselleştirme seçenekleri bulunuyor. Audi müşterilerine üç farklı trim seçeneği sunuyor. Yeni A1’de sunulacak opsiyonel donanımlardan dikkat çekenleri ise 11 hoparlörlü Bang & Olufsen premium ses sistemi, 10.1 inçlik MMI multimedya ekranı ve 30 farklı renge sahip ambiyans aydınlatma paketi. Teknoloji ve güvenlik tarafında ise otomobil bir çok sürüş asistanını standart olacak sunacak. Direksiyona müdahale eden şerit takip sistemi, adaptif hız sabitleme, park desteği ve acil fren destek sistemi bunlardan bazıları. 95 HP’den 200 HP’ye Yeni A1’in kaputunun altında TFSI ailesinin fertlerinden 1.0 litrelik versiyondan 1.5 ve 2.0’a kadar çeşitli motorlar görev yapacak.

A1’in çoğu versiyonu ya altı ileri manuel ya da yedi ileri çift kavramalı şanzımanla sunulacak, ancak TFSI modeline özel olarak S tronic şanzıman 6 kademeli olacak. Bunun yanında otomobilde üç farklı süspansiyon ayarı da sunulacak. Standart süspansiyonlara ek olarak opsiyonel olarak bir spor süspansiyon, bir de ayarlı amortisörlere sahip başka bir spor süspansiyon seçeneği bulunacak. Ayrıca daha güçlü frenlere sahip bir Performans paketi de müşterilere sunuluyor olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim