• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Bandırma Denizcilik Fakültesi gün sayıyor

Bandırma Denizcilik Fakültesi gün sayıyor
Bandırma Denizcilik Fakültesi'nin resmen tanınması ve 2012-2013 eğitim dönemine açılması için nisan ayına kadar YÖK kitapçığında yer almasını sağlamak için çalışmalar hızlandı.

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman ” Fakültenin eğitime açılması yönünde Balıkesir İİBF Rektörü Mahir Alkan ile görüşmelerimiz olumlu sonuçlandı. Fakat fakültemizin resmen tanınması ve 2012-2013 eğitim dönemine açılması için nisan ayına kadar YÖK kitapçığında yer almasını sağlamamız çok önemlidir” dedi. Denizcilik fakültesinin kuruluş maliyetinin diğer üniversitelere nazaran daha fazla olduğuna dikkat çeken Kocaman, Denizcilik Fakültesinde kullanılacak olan donanım için Piri Reisi Üniversitesi’nden 1 milyon liralık destek sözü aldıklarını açıkladı.

Sektöre önemli katkılar sağlayacak

İlçeye kurulacak olan denizcilik fakültesinin ülkemiz ve ilçemiz denizcilik sektörü açısında çok önemli olduğuna dikkat çeken Kocaman, denizcilik sektörünün 2011 yılı verilerine göre 2 bin ila 70 bin arasında yetişmiş elemana ihtiyaç duyduğunu söyledi. Denizcilik fakültesinden mezun olacak öğrencilerin iş garantisinin bulunduğunu kaydeden Kocaman, fakülteden mezun olan bir öğrencinin ise ilk etapta alacağı maaşın 5 bin TL olduğunu sözlerine ekledi.

“YÖK’te çalışmalarımız devam ediyor”

İlçe yönetimi olarak denizcilik fakültesinin kurulması için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını dile getiren AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu, fakültenin kuruluş aşamasında yaşanan ödenek sorunuyla ilgili çalışmalarımız bakanlık nezdinde devam etmektedir. Denizcilik Fakültesinin 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında öğrenci alabilmesi için YÖK nezdindeki çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Sahil bandında yaşanan soruna da değinen Kasapoğlu, sorunun çözümü konusunda gerek ilçe başkanlığımız gerekse Balıkesir milletvekili Cemal Öztaylan’ın çalışmaları devam etmektedir. Bu konuda hiç bir esnafımızı mağdur etmek istemiyoruz” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim