• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Bertone için, 2 milyon euro’luk teklif yapıldı

Bertone için, 2 milyon euro’luk teklif yapıldı
İflasın eşiğinde olan dünyaca ünlü İtalyan tasarım şirketi Bertone’yi satın almak amacıyla, bir Türk şirketinin görüşmelerde bulunduğu bildiriliyor.

 

Aralarında Fiat, Maserati, Opel, Citroen ve Lamborghini’nin bulunduğu pek çok markanın önemli modellerinde imzası bulunan Bertone için, 2 milyon euro’luk teklif yapıldığı belirtiliyor.
 
101 yıllık geçmişe sahip olan, 2008’deki küresel kriz döneminde zora giren Bertone’ne, 2009’daüretim tesisini Fiat Grubu’na satmış, bu fabrikada Maserati üretimi yapılmaya başlamıştı. Diğer tüm faaliyetlerini elinden çıkaran ya da İtalyan hükümetine devreden Bertone, sadece tasarımfaaliyetlerine yoğunlaşmasına rağmen kendisini toparlamayadı ve iflasın eşiğine geldi.
 
Bu aşamada şirkete talipler çıkarken, aralarında kendi “yerli marka otomobilini” yapma konusunda istekli olan Türkiye’den de bir şirketin bulunduğu belirtiliyor. Söz konusu Türk şirketinin adı açıklanmazken, firma için 2 milyon euro teklif ettiği ve resmi görüşmelerin sürdüğühaber veriliyor.
 
Söz konusu pazarlıklar, İtalyan hükümetinin gözetiminde devam ederken, şirketin, 165 çalışanına maaşlarını ödeyemediği bildiriliyor. Türk şirketinin dışında Bertone’ye 7 talipli daha çıktığı, ancak tüm bunların başarısız olması halinde gelecek yılın başlarında iflas başvurusu yapacağı da verilen bilgiler arasında.
 
1912’de kurulan ve otomotiv dünyasının en eski İtalyan tasarım stüdyolarından biri olan Bertone, Fiat, Alfa Romeo, Lamborghini, Volkswagen, Opel, Lancia gibi markaların pek çok başarılı modeline imza atmıştı. Anadol için tasarlanan ancak daha sonra Citroen’e verilen tasarıma sahip Citroen BX, Lamborghini Miura ve Countach, Lancia Stratos, Opel Astra Cabrio, Fiat Panda, Bertone imzasını taşıyor. En son tasarımıysa, bu yılki Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenen Aston Martin Rapide Jet olmuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim