• BIST 9433.25
  • Altın 2501.506
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.8063
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

BMW M otomobilleri İstanbul Park’ta piste çıktı

BMW M otomobilleri İstanbul Park’ta piste çıktı
BMW’nin motor sporları teknolojisini şehrin caddelerine taşıdığı M otomobilleri 6-15 Temmuz 2018 tarihleri arasında Intercity İstanbul Park’ta piste çıktı.

Her yıl dünyanın farklı ülkelerinde gerçekleştirilen BMW M Sürüş Etkinliği 4 yıl aradan sonra yeniden Borusan Otomotiv ev sahipliğinde, Shell ve Pirelli sponsorluğunda düzenlendi. BMW M dünyasının tüm modellerinin uzman sürücülerin eşliğinde ve bir yarış atmosferinde test edildiği etkinlikte 800’e yakın katılımcı adrenalin yüklü bir gün yaşadı. BMW tutkunları M otomobilleri birer safkan yarış makinesi haline getiren kusursuz teknolojisini ve eşsiz tasarımını bizzat deneyimlerken ayrıca ileri sürüş tekniklerini de öğrenme fırsatı buldu.

Yeni BMW 8 Serisi görücüye çıktı

Lüksü ve sportifliği birleştiren Yeni BMW 8 Serisinin ön gösterimi de BMW M Sürüş Etkinliği’nde gerçekleştirildi. Türkiye’de ilk kez görücüye çıkan Yeni BMW 8 Serisi Coupé tasarımıyla göz kamaştırdı. Otomobilin bir taşıttan bir kültüre doğru evrildiği Grand Tourer (GT) konseptinin en modern yorumu kabul edilen Yeni BMW 8 Serisi gövde ve kabin tasarımıyla da diğer BMW modellerinin geleceğine ışık tutuyor. BMW’nin yeni tasarım dilinin en çarpıcı özelliklerini barındıran Yeni BMW 8 Serisi BMW tarihinin en ince ön farlarına sahip. Yeni tasarım dilinin bir diğer önemli parçası ise yekpare böbrek ızgaraları. 

Ön gösterimi yapılan Yeni BMW 840d xDrive Coupé bu segmentte ilk kez kullanılan dizel motoruyla yüksek performansın yanında eşsiz konforu ile hem yarışçı hem centilmen karakterini bir araya getiriyor, üstün çekiş gücü ve olağanüstü yakıt ekonomisinin bir bileşimini sunuyor. Motor teknolojisinin pistlerden caddelere inerken ilk durağı olan Yeni BMW 8 Serisi TwinPower Turbo teknolojisine sahip 3,0 litrelik sıralı altı silindirli dizel motoru ile 235 kW/320 bg maksimum güç ve 1.750 dev/dk kadar düşük devirlerde bile 680 Nm azami tork üretiyor.

BMW M OTOMOBİLLERİ HAKKINDA 

1972 yılında kurulan BMW Motorsport’un standart üretim motorların iyileştirilmiş versiyonlarını kullanmak yerine motor sporları teknolojisini bağımsız olarak geliştirmesiyle ortaya çıkan BMW M otomobilleri 1978 yılından bu yana yarış performansını seri üretim otomobillere taşıyor. 

BMW M2 Coupé

Yeni BMW M2 Coupé'nin tasarımının altında yatan fikir, BMW M GmbH'nin tarihi kökenine dayanıyor. Otomobil, sportif becerisini ve klasik arkadan itiş özelliğini, modern bir M otomobilinin hassasiyeti ve çevikliği ile bir araya getiriyor. Karakteristik ön ve arka rüzgarlıklar, hava akışını ve aerodinamik özellikleri optimize ederken, sportif biçimde uyarlanan süspansiyon ve güçlü M TwinPower Turbo sıralı 6 silindirli benzinli motor, nefes kesici bir performans sunuyor.

BMW M240i xDrive

Yeni BMW 2 Serisi Coupé, otomobilde bireyselliğinin ideal örneği olarak kendi sınıfını yaratıyor. Devrim yaratan sportif tasarımı ile hareketsiz durumdayken bile hareket hissini yansıtan BMW M240i xDrive tamamen çevik arkadan itiş özelliğini de hissettiren radikal sürüş dinamikleri ve özel iç tasarımdaki yüksek konfor düzeyi ile sürüş deneyimini tamamlıyor. 

BMW M3 Sedan

Nefesleri kesen bir tasarıma sahip ve yüksek performanslı bir dört kapılı spor otomobil olan BMW M3 Sedan, ilhamını motor sporlarından alıyor. Bir dizi teknik yenilikle hedefi daha fazla dinamizm ve çok daha fazla çevik yol tutuşu olan Yeni BMW M3 Sedan adrenalin yüklü bir sürüş vadediyor.

BMW M4 Cabrio

431bg M TwinPower Turbo sıralı 6 silindirli benzinli motoru ve motor sporlarından gelen yeniliklerle donatılmış BMW M4 Cabrio adrenalin yüklü yüksek performans ve eksiksiz sürüş keyfi sunuyor. M motor; yedi ileri M çift debriyajlı şanzıman, Aktif M Diferansiyel, Adaptif M süspansiyon ve M Servotronic ile kesintisiz bir güç sunarak sınırları zorlayan BMW M4 Cabrio, güçlü, hassas bir sürüşe de olanak tanıyor. 

BMW M4 Coupé

Yolda ve pistlerde, mükemmel drift hareketleri, yüksek hızda viraj dönüşleri ve aradaki uzun düz yollar için yüksek performanslı bir atlet özellikleri taşıyan BMW M4 Coupé, eller direksiyonu sıkıca kavrarken parmakların hareketlerine hızlı tepki veren vites kulakçıkları ile adrenalin yüklü bir sürüş deneyimi sunuyor. BMW M4 Coupé’nin M spor koltukları sürücü ile otomobili tek vücut haline getiriyor.

BMW M5

Heyecan verici ve şık şekilde biçimlendirilmiş ve her zamankinden daha güçlü Yeni BMW M5’in yeni nesli, üstün mühendislik becerisi ile yenilikçi sürüş zekasını birleştiriyor. Şimdiye kadar hayal edilmemiş düzeydeki sürüş dinamiklerinin sınırlarını zorlamak için tasarlanan BMW M5 günlük iş rutinini daha güvenli ve daha konforlu hale getiren en son teknolojiye sahip. Yeni BMW M5 modelinin yenilikçi dört çeker sistemi M xDrive, 600 bg motoruyla sürücüyü olağanüstü güç, hassasiyet ve çeviklik ile yüksek performanslı bir spor sedan otomobilin özgüvenli pilotuna dönüştürüyor. 

BMW M550i xDrive

Yeni standartlar belirlemeyi kendine görev edinen BMW 5 Serisi, modern sedan konseptini somut şekilde hayata geçirdiği BMW M550i xDrive’ın dinamik ve şık görünümü sayesinde, kendi sınıfındaki otomobillerden beklenen estetik ve sportif tasarımı son teknoloji ile bir araya getiriyor.

BMW M6 Gran Coupé

BMW M6 Gran Coupé etkileyici bireysel detayların güçlü kombinasyonuyla kusursuz şekilde bir araya getirilmiş yüksek performanslı teknolojilerden çok daha fazlasını sunuyor. Çift egzoz çıkışından gelen kuvvetli gürleme 560bg M TwinPower Turbo V8 benzinli motorun gücünü herkese duyuruyor. BMW M6 Gran Coupé, DriveLogic özellikli M çift debriyajlı vites ve opsiyonel M Karbon seramik frenler gibi teknolojileri bir araya getirerek heyecan verici M felsefesini yansıtmaya devam ediyor. 

BMW X3 M40i

360 bg güç ve M Performance ailesinin tartışılmaz genlerine sahip Yeni BMW X3 M40i limitleri zorluyor. Nefes kesici çevikliği, yüksek hassasiyete sahip kullanım özellikleri ve her yüzeyde son derece yüksek seviyedeki sürüş dengesi, sınıfında tartışmasız bir lider olmasını sağlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim