• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Brisa'nın 2015 hedefi 1 milyar dolar

Brisa'nın 2015 hedefi 1 milyar dolar
Türkiye lastik sektörünün lider markalarından Brisa, ciro hedefini 1 milyar dolar olarak belirledi. Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, şirketin zirvedeki yerini koruduğunu dile getirerek “2012’nin ilk çeyreğine göre bu sene yüzde 103 kardayız” dedi.

Bu sene 25. Kuruluş yılını kutlayan ve Sabancı Holding ile dünyanın en büyük lastik üreticisi Japon Bridgestone Corporation’ın ortak kuruluşu olan Brisa, yıllık değerlendirme toplantısını Grand Hyatt Hotel’de gerçekleştirdi. Toplantıda şirkete ait verileri paylaşan Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, finansal sonuçların ve yeni döneme ait hedeflerin açıklandığı basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bayman, 2008 yılından bu yana, Brisa’nın  yıllık net karını 3 katına, toplam yıllık satış gelirini ise 2 katına çıkardığını ve 2013’e çok hızlı girdiğini belirterek, “Brisa  üretimini %6, istihdamını ise %20 arttırdı. Şirketimiz 2013’ün ilk çeyreğinde 318 milyon 930 bin TL satış geliri elde etti. Net karımız ise geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 103 artarak 25 milyon 830 bin TL olarak gerçekleşti” şeklinde konuştu. 

 
Ayrıca Bayman, Türk lastik sektöründe son 5 yılda büyümenin yüzde 16 olduğunu da söyledi. Sözlerine yatırım tarafından devam eden Hakan Bayman, Brisa'nın 9 milyonun üzerinde üretim yaptığını ve şirketin yatırımının 2008'den bu yana yüzde 50 artarak 900 milyon dolara ulaştığını ifade etti.
 
Danışman kimlik güçlendiriliyor
 
Brisa’nın çalışanlarının gelişimine büyük önem verdiğine de dikkat çeken  Bayman, şunları söyledi: “Günümüzün modern dünyasında salt ürün sunarak farklılaşılması ve başarılı olunması artık söz konusu değil. Biz de bu farkındalıkla çalışanlarımızın ve iş ortaklarımızın eğitimine her zamankinden daha fazla önem veriyor; araç sahiplerini doğru ürüne yönlendirmemizi sağlayan danışman kimliğimizi güçlendiriyoruz. İş ortaklarımıza servis danışmanlığı vererek, Türkiye’de müşterilerimize her satış noktamızda verdiğimiz servis kalitesini standartlaştırmayı hedefliyoruz. İş ortaklarımız ve mağazalarımızda sunulan ürün ve hizmet portföyünü genişleterek müşterilerimizin hayatını kolaylaştırıyoruz.” Bayman, bu proje ve çalışmalarının lastik sektörünün devi olmaları sebebiyle sorumlulukları olduğunu da sözlerine ekledi.
hakan.jpg
 
İhracat yüzde 46, istihdam yüzde 20 arttı
 
Şirket olarak ihracatlarının da büyük bir ivme kaydettiğini aktaran Hakan Bayman, "İhracatımız yüzde 46 artarak 365 milyon TL oldu. İstihdamımız ise yüzde 20 artarak 1884 kişiye ulaştı" diye konuştu. Pazardaki yerlerine de değinen Hakan Bayman, Brisa'nın lastik pazarında yüzde 30'luk bir paya sahip olduğunu ve pazardaki bu yüzde 30'luk paylarını korumaya devam ettiklerini aktardı.
 
 
Lastik sektöründe yükü Asya göğüslüyor
 
Bayman toplantıda dünya lastik sektörü ile ilgili bilgiler de verdi. Avrupa’nın ekonomik kriz dolayısıyla yeterince büyüyemediğini ifade eden Bayman, buna karşın global büyümede en etkili ülkelerden birinin Türkiye olduğunu bölgesel olarak da Asya’nın özellikle de Hindistan ve Çin’in lastik sektörünün büyümesine katkı sağladığını dile getirdi. Bayman, global lastik pazarında  2012 yılının 2011’e oranla yüzde 2 artışla geçtiğini, son beş yıldaki bileşik büyümenin ise yaklaşık yüzde 13 olduğunu kaydetti. 
 
Yeni işbirliklerine gidiyor
 
Bu arada “Geleceğin en iyi yolculuğunu tasarlamak” olarak belirlediği yeni şirket vizyonu kapsamında her segmentte çalışmalarına hız veren Brisa, bu doğrultuda yeni iş birliklerini de hayata geçiriyor. Bu kapsamda dünyanın lider İtalyan aksesuar markası Bottari ile distribütörlük anlaşması imzalayan Brisa, lastik sektörü dışındaki ürün yelpazesini genişletmeye devam ederek müşteri memnuniyetine yatırım yapıyor. 
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim