• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Bu Drone duvarlara yapışabiliyor

Bu Drone duvarlara yapışabiliyor
İnsansız hava araçları drone teknolojisi, gün geçtikçe değişip gelişmeye devam ediyor. Dronelar artık yer kaplama sorununa çözüm niteliğinde duvarlara yapışabiliyorlar.

Gün geçmesin ki, insansız hava araçları dronelara ilişkin yeni bir gelişme yayınlanmasın. Her geçen gün değişerek gelişen dronelar, bünyesine yeni bir özellik katmış gözüküyor.

Fotoğraf çekebilen, suda yüzebilen, ilk yardım paketi taşıyabilen droneların ardından, var olan hacimleri nedeniyle "yer kaplama" sorununa yönelik olarak geliştirilen çözümle, duvarlara yapışabilen dronelar Slash Gear'da yer alan habere göre bulunmuş durumda.

Öğrenciler Geliştirdi

Stanford University Araştırma öğrencileri, örümcek, böcek gibi hayvanların zemine yapışabilmek suretiyle konumlarını sürdürme özelliklerinden ilham alarak, duvara yapışan drone projesini geliştirdiler.

Altı duvara gelecek şekilde, dikey bir pozisyonda duvara yapışan Quadcopter Drone, özel tasarım microspines teknolojisini kullanıyor.

Microspines teknolojisi sayesinde duvara iniş yapabilen drone, sahip olduğu yastıklar ile duvar üzerinde tutunabiliyor.

Ülkemizin resmi havacılık kurumu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Twitter hesabı üzerinden...
Barındırdığı cinderblock çözümü ile, olası bir sert inişe izin vermeyen drone, çarpışmalara bir önlem niteliğinde bu teknolojiyi kullanıyor.

Drone'un pil gücünden tasarrufu hedefleyen projede, drone duvarda kaldığı süre boyunca yaşamsal faaliyetlerini durdurarak duvarda tutunuyor.

Cilalı, beton zeminler üzerinde, pürüzlü yüzeylerden daha iyi bir performans gösteren drone, henüz geliştirme aşamasında olup, prototip şeklinde kullanılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim