• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Buluttan Dolar yağacak!

Buluttan Dolar yağacak!
Türkiye geleceğin dijital dönüşüm projelerini hayata geçirirken 5 yılda bulut teknolojisinden 15 milyar Dolarlık bir ekosistem sağlayacak ve 130.000 istihdam fırsatı doğacak.

Tüm kurumlar ve bireysel kullanıcılar bulut teknolojisi ile yeni bir kullanım kültürüne geçiş yapıyor. 5 yılda 15 milyar dolarlık bir ekonomik değer ortaya çıkaracak bulut teknolojisi konusunda Microsoft gibi dev yazılım şirketlerinin yol haritasını değiştirdi.

Amazon, Google ve Microsoft gibi devler bulut teknolojisiyle ortaya çıkan yeni ekonomiden pay almaya çalışıyor. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, yeni bir yapısal değişim sürecinden geçen Türkiye'yi geleceğe taşıyacak gücün bulut bilişim olduğunu vurgulayarak, bulut bilişime yatırım yapan ve kullanan şirketlerin 5 yıl içerisinde 15 milyar dolar gelir elde edeceğini ve Türkiye'de 130 bin yeni iş imkânı doğacağını açıkladı.

2022'DE 266 MİLYON DOLAR OLACAK

Dünyadaki bulut stratejisine uyumlu olarak Türkiye'de de başarılı örneklerin ortaya çıktığını vurgulayan Kansu, "IDC'nin bu yıl Microsoft Türkiye için hazırladığı bir rapora göre, Türkiye'de toplam bilişim harcamalarının 5 yılda 6.73 milyar dolar seviyesine ulaşması bekleniyor.

Ülkemizde, 2017'de 113 milyon dolar olan bulut hizmetleri harcamaları ise 2022'de 266 milyon dolara çıkacak. Bulut sisteminin ülke ekonomisine yayılınca daha akıllı üretim modellerine geçildiğini, tasarruf edildiğini, yerli yazılımların dünyaya daha kolay ihraç edildiğini görüyoruz" diye konuştu.

130.000 KİŞİYE YENİ İŞ

Bulut bilişim sayesinde Türkiye'deki şirketlerin dijital dönüşüme ve inovasyona odaklanacağının, bu sayede ekonomik güçlenmenin yaşanacağının altını çizen Kansu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bulut teknolojilerinin kullanımına baktığımızda da dünyanın en büyük 500 şirketinin yüzde 90'ı bulut kullanırken ülkemizde bu oran yüzde 56 civarında.

İstihdam açısından bakarsak, 2022'de bulut bilişimle ilgili 130 bin yeni iş imkânı doğacak. Bu yeni iş imkânları pazarlama, satış, finans, yönetim, üretim ve hizmet alanlarında olacak.

MİLYONLARCA LİRALIK TASARRUF

Microsoft Türkiye Pazarlama ve Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı, "Günümüzde akıllı cihazlar, akıllı bulutun olanaklarını kullanarak bireylerin yaşam kalitesini ve kurumların başarısını artırıyor.

Örneğin, Pegasus Havayolları, bugün uçaklarda ikram edilen yiyecek miktarını Microsoft Azure bulut platformu üzerinden tahmin ederek birkaç milyon TL'lik tasarruf sağlıyor. Şirket bir yandan da, Power BI çözümümüzle uçağın doluluk oranından tükettiği yakıta kadar birçok bilgiyi anında değerlendirerek, anlık kararlar alınmasını sağlıyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim