• BIST 10336.5
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

Bursa, Alman lüks otomobil üreticisine ürün ihraç edecek

Bursa, Alman lüks otomobil üreticisine ürün ihraç edecek
Bursa'da kurulu otomotiv yan sanayi firması, Alman lüks otomobil üreticisinin otomatik araçları için 4 milyon şanzıman parçası imal edecek.

Otomotiv sektörünün önemli merkezlerinden Bursa'da faaliyet gösteren bir firma, Alman lüks otomobil üreticisinin otomatik araçları için 4 milyon şanzıman parçası imal edecek. 

YEPSAN Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllık 30 bin ton dolayında sac işleme kapasitesine sahip firmanın, otomotiv yan sanayi alanında 27 yıldır faaliyet gösterdiğini söyledi. 

Volkswagen, Audi, Fiat, Bentley, Volvo ve Renault gibi otomotiv devlerine üretim yaptıklarını aktaran Baş, Audi ile yaptıkları anlaşma çerçevesinde, otomatik araçlar için geliştirdikleri şanzıman parçası üretiminde sona yaklaştıklarını kaydetti. 

Baş, şanzıman parçasına ilişkin tasarım çalışmalarının 2 yıl sürdüğünü belirterek, "2015'in mart ayından sonra seri imalatına geçeceğimiz Audi'nin otomatik şanzımanlarının içindeki olmazsa olmaz parçalarından bir tanesi, tasarımından imalatına kadar firmamız tarafından geliştirildi ve imalatı yapıldı. Bütün testlerin tamamından geçti, 2015 yılının mart ayından sonra seri imalatına başlayacağız" diye konuştu.

İnovasyon ve tasarım alanında katettikleri mesafe sayesinde, imalatlarını da kendi tesislerinde yaptıkları parçaları, dünyanın her tarafına satacak konuma geldiklerini ifade eden Baş, şunları söyledi:

"Yaptığımız ürün, sadece Audi'nin Almanya tesisleri değil, aynı zamanda 2018 yılından sonra Çin'de yapacağı otomatik şanzımanlı arabaların tamamında da kullanacak. Aynı zamanda bu ürün sadece Audi'nin değil, Volkswagen grubunun otomatik şanzımanlı arabalarında da kullanılacaktır."

Baş, şanzıman parçası üretiminin giderek artan bir trend izleyeceğini belirterek, "2015 yılında 800 bin adede ulaşacak imalatımız, 2016'da 1,5 milyona 2018'den itibaren de 4 milyon adede çıkacak. 2020 yılından itibaren de daha fazla yüksek rakamlara çıkacak" değerlendirmesinde bulundu. 

Kayapa Sanayi Bölgesi'nde, 8 bin metrekaresi kapalı 15 bin metrekare alanda kurulu fabrikada, numuneleri kaynaksız, tek parça çelikten üretilen halka şeklindeki şanzıman parçaları, daha sonra özel olarak sertleştiriliyor.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim