• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 8 °C

Bursa Oyak Renault, 3'üncü kez lider oldu

Bursa Oyak Renault, 3'üncü kez lider oldu
Dünyada en fazla otomobil üreten Renalut fabrikası olan Bursa Oyak Renault fabrikası, bu yıl 3. kez Renault’nun en büyük fabrikası olacak.

OYAK RENAULT 3. KEZ LİDER OLUYOR

Dünyada en fazla otomobil üreten Renalut fabrikası olan Bursa Oyak Renault fabrikası, bu yıl 3. kez Renault’nun en büyük fabrikası olacak.

İki yıl önce dünyanın en fazla otomobil üreten Renalut fabrikası unvanını ele geçiren Bursa Oyak Renault fabrikası, bu yıl üçüncü kez Renault’nun en büyük fabrikası olmakla kalmayacak. Fabrika aynı zamanda kuruluşunun 41. yılında Türkiye’de ilk kez 300 bin adetlik üretim rakamının üzerine çıkarak, yılı 308 bin adetlik üretim rakamıyla kapatacak. Oyak Renault Gene Müdürü Tarık Tunalıoğlu, Oyak Renault fabrikalarında üretilen Megane HB ve Fluence modellerinin 1.5 dci modellerinde kullanılmaya başlanan yeni çift debriyajlı otomatik vites kutusu Efficient Dual Clutch’ın (EDC) tanıtımında konuştu. Tunalıoğlu, ''Ürettiğimiz ürünlerin rekabetçiliğine, kalitesine, pazarın öngörülerin üzerinde artması ve dış pazarlarda hükümet teşviklerinin son yılı olması eklenince bu rakama ulaşmamız mümkün oldu” dedi.

YENİ VİTES KUTUSU YAKITTA YÜZDE 17 TASARRUF SAĞLIYOR

Oyak Renault'nun bu üretim rakamlarıyla bu yıl üçüncü kez Renault'nun en fazla üretim yapan fabrikası olacağını kaydeden Tunalıoğlu, Oyak Renault'un motor departmanında 1.4 8 ve 16 supap, 1.6 16 supap benzinli ve 1.5 8 supap common rail dizel Kmotorlar ürettiklerini anlattı. Tunalıoğlu, vites kutusu departmanının ise Symbol, Clio, Fluence ve Megane HB modellerinde kullanılan vites kutularının işlenmesi ve montajını gerçekleştirdiğini söyledi. Tunalıoğlu, ''Çok yakın tarihte 250 bin manuel vites kutusunu hem işler, hem monte eder hale geleceğiz'' dedi. Renault'nun yeni 6 ileri vites kutusu EDC 1.5 litre dci motorlu Megane HB ve Fluence'da kullanılacak. Yüzde 17 yakıt ve kilometrede net 30 gramCO2 tasarrufu sağlayan yeni şanzımanı Alman GETRAG grubu geliştirmiş. EDC, 2011 yılının ilk yarısında Grand Scenic, Megane Sport Tourer, Megane Coupe modellerinde de yer alacak. EDC 2011 yılının nisan ayında satışa sunulacak olan Megane Coupe Cabriolet modelinde de seçenek olarak sunulacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim