• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Bursa'da Fiat Doblo Pick-up üretilecek

Bursa'da Fiat Doblo Pick-up üretilecek
Fiat Marka Direktörü Okan Baş, Fiat Doblo platformunda yükselecek yeni bir pick-up modeli üretmeye hazırlandıklarını açıkladı.

BURSA'DA DOBLO PİCK-UP ÜRETİLECEK

Fiat Marka Direktörü Okan Baş, Fiat Doblo platformunda yükselecek yeni bir pick-up modeli üretmeye hazırlandıklarını açıkladı.

Tofaş’ın Bursa fabrikasında, Doblo platformunda üretilecek pick-up’ın, markanın bu segmentteki ilk modeli olacağı belirtilirken, aracın Doblo ile platform, ön yüz, iç mekan, motor, süspansiyon gibi özellikleri paylaşacağı kaydedildi. Okan Baş, Türkiye’de özellikle ticari araç pazarında pick-up segmentinin büyük sayılabilecek bir segment olduğunu ve yılda yaklaşık 20 bin araç satıldığını belirtti.

İkinci çeyrekte piyasada

Okan Baş, bu pazarın içinde önemli rol alacaklarını düşündükleri yeni bir ürünün hazırlığında olduklarını dile getirerek şöyle konuştu: “2011 yılının ikinci çeyreğinde seri üretim halini Türkiye’de satışa sunmayı hedefliyoruz. Yılda yaklaşık 20 bin pick-up ve hafif kamyonetin satıldığı pazara girecek yeni model ile ilgili isim çalışmaları sürüyor. Ancak bu aracın Türkiye’de satışa sunulduğunda ticari adının Doblo uzantılı olmayacak. Bu araçla, pazarda ilk etapta en az 2000 adet satarak yüzde 10 pay almayı ve pazarı daha da genişletmeyi amaçlıyoruz.”

1 ton yük kapasitesi

Kompakt dış ebatlarıyla yeni pick-up versiyonun, yüksek kaldırım taşları ile dar yollar gibi sıkışık ve güç durumlarda şehirde kolay kullanıma imkan vereceği belirtilirken, aracın uzunluğunun 2.3 metre, genişliğinin 1.86 metre ve yük yüzeyinin 4 metrekare olacağı kaydedildi. 1000 kilograma varan taşıma kapasitesi sunacak olan araçta, yol yükünü, dayanıklılığı, hafifliği ve düşük yakıt tüketimini temin etmek adına, kontrplak zeminli ve hafif alüminyum alaşım yan kısımlı bir kasa kullanılıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim