• BIST 8878.81
  • Altın 2241.255
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Castrol Ford Team Türkiye, WRC - Dünya Ralli Şampiyonası’na devam ediyor!

Castrol Ford Team Türkiye, WRC - Dünya Ralli Şampiyonası’na devam ediyor!
Castrol Ford Team Türkiye, dünyanın en önemli spor organizasyonlarından biri olan WRC-Dünya Ralli Şampiyonası’nın 17-20 Mayıs tarihlerindeki 6.ayağı Portekiz Rallisi’ni başarıyla tamamladı.

2018 sezonunda WRC-Dünya Ralli Şampiyonası’ndaki zorlu mücadelesini sürdüren Castrol Ford Team Türkiye 17-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen ve son yılların en zorlu toprak rallisine sahne olan şampiyonanın 6. ayağı konumundaki Portekiz Rallisi’’nde hedeflerine önemli ölçüde ulaşmayı başardı.

Dünya Gençler Ralli Şampiyonası’nda (JWRC) mücadelesini sürdüren Buğra Banaz – Burak Erdener ikilisi Portekiz’de Ford’un son 6 yıldır dünyada yılın motoru ödüllü EcoBoost benzinli motor teknolojisine sahip 4x2 Fiesta R2T aracı ile mücadele etti. Sezonun bir önceki yarışı olan Tour De Course Corsica Rallisi’ni 17 ekip arasından 7’inci sırada tamamlayan ekip, geleceğin Dünya Ralli Şampiyonları’nın yarıştığı bu önemli kategoride ciddi bir sıçrama yaparak toplam 14 pilot arasından 4’üncücüsırada Portekiz Rallisi’ni tamamladı.

Portekiz Rallisi’nde WRC2 kategorisinde Fiesta R5 ile mücadele eden Murt Bostancı-Onur Vatansever ikilisi ise ilk 10 içinde yer almayı hedeflediği rallide toplamda 17 ekip arasında 11’inci sırada yer alarak hedefine çok yaklaştı.

Serdar Bostancı: “Portekiz Rallisi’nde hedeflerimize önemli ölçüde ulaştık”

Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, son yılların en zorlu etabı olan WRC - Portekiz Rallisi sonrası şu değerlendirmelerde bulundu:

“Castrol Ford Team Türkiye olarak, geçtiğimiz yıl kazandığımız Avrupa Takımlar Şampiyonluğu ile elde ettiğimiz tecrübelerle şimdi de Dünya Ralli Şampiyonası’nda bayrağımızı gururla dalgalandırıyoruz. En tecrübeli pilotların bile kaza yaptığı, teknik arıza yaşadığı Portekiz’in zorlu toprak rallisinde bu yıl neredeyse tüm pilotlar lastik patlattı. Genç pilotumuz Buğra Banaz, ilk yarışına ilk on hedefiyle start almış ve 7’inci olmuştu, bu zorlu yarışta da ilk beş hedefimizi 4’üncü olarak tutturdu. Bundan sonraki yarışlarda da WRC2 ve JWRC’de basamakları teker teker çıkmaya devam edeceğiz. Bizim için en önemli olan katıldığımız yarışları bitirerek gelecek için tecrübe kazanmak. Portekiz Rallisi sonraki ayak olan Finlandiya Rallisi için de iyi bir antrenman ve deneyim oldu. Castrol Ford Team Türkiye olarak en önemli hedefimiz, Dünya Ralli Şampiyonası’nın Türkiye ayağı olan Marmaris Rallisi’nde ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Bu doğrultuda hedefimize ulaşmak için durmaksızın mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Ülkemize ve Türk motorsporlarına yeni başarılar armağan etmek için hazırız.”

Castrol Ford Team Türkiye için yeni hedef Finlandiya Rallisi

Bu yıl 26-29 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek, dünyanın en büyük rollercoaster'ı olarak anılan Finlandiya Rallisi’nde Castrol Ford Team Türkiye, 2 ekiple mücadele edecek. Murat Bostancı - Onur Vatansever ikilisi katılımı ile rekabetin en üst düzeyde olduğu WRC2 kategorisinde, ödüllü EcoBoost motora sahip 4x4 Fiesta R5 ile yarışacaklar. Geçtiğimiz yıl elde edilen Avrupa Takımlar Şampiyonluğu yanında Avrupa Ralli Kupası sahibi de olan Murat Bostancı daha önce Junior WRC’de edindiği tecrübelerini Finlandiya Rallisi’ne yansıtmayı hedefliyor.

Portekiz Rallisi’ni başarılı bir şekilde tamamlayan Buğra Banaz – Burak Erdener ikilisi ise Ford’un son 6 yıldır dünyada yılın motoru ödüllü EcoBoost benzinli motor teknolojisine sahip 4x2 Fiesta R2T ile yine Dünya Gençler Ralli Şampiyonası’nda (JWRC) mücadele edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim